Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 små børn
3 minutkoteletter uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
15 g smør
¾ kg store kartofler
250 g frosne suppeurter
1-2 dl bouillon eller vand
Salt, peber
Evt. persille
Tilbehør
250 g grønt, fx grønne bønner
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i tynde skiver.
- Læg dem lagvis med suppeurter i en sauterpande eller en stor gryde.
- Drys med salt og peber mellem lagene. Slut af med suppeurter og spæd med bouillon eller vand.
- Lad blandingen simre under låg, til den er mør - ca. 20 minutter. Drys hakket persille på ved servering.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Brun koteletterne ved god varme 1 minut på hver side på en pande i gyldent smør.
- Skru ned til middel varme og lad dem stege færdige ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
- Kog bønnerne.
TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Skær kødet ud i mindre stykker og anret kød, urtekartofler og bønner hver for sig. Tilsæt ½ tsk smør.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle skefulde urtekartofler, lidt bønner og ca. 2 cm kød fra den ene kotelet med lidt af væsken fra kartoflerne i en hurtighakker eller persillehakker. Eller mos urtekartofler med gaffel eller skær bønner og kød i meget små stykker. Tilsæt 1 tsk smør.
Tips
- Mos tilsat rå, hakket persille må ikke gemmes til senere brug.
Energifordeling
-