Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
2 tsk olie
Stegte rodfrugter
1 stor gulerod, 100 g
1 persillerod, 100 g
100 g jordskokker
1 rødløg
2 tsk olie
2-4 kviste frisk timian eller 2 tsk tørret
Tilbehør
½ kg kartofler
Sådan gør du
Skær gulerod, persillerod og jordskokker i tændstiktynde stave. Skær løget i tynde både.
Kog kartoflerne.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en grillpande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side.
Varm olien til grøntsagerne på en stor pande ved god til kraftig varme. Kom grøntsagerne på panden og vend dem ofte. De skal være sprøde - og stadig have bid. Smag på dem og tag dem af panden, når de har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber. Drys med timian.
Tips
- Skær fedtkanten af minutkoteletterne før stegning. Det betyder ikke noget for saftigheden af koteletterne, om de steges med eller uden fedtkant.
- Skær en lille flig af det ene hjørne af koteletten og tjek, at kødet er svagt rosa eller lige netop gennemstegt. Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
- Medaljoner af Filet Royal, schnitzler af inderlår fra gris og mørbradbøffer kan bruges i stedet for minutkoteletter.
- Grøntsagerne kan erstattes af fx squash, peberfrugt, porrer, selleri eller pastinak.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten). Med fedtkant:
Energi: 2462 kJ (586 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 10 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 422 kJ ( 101 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten) Uden fedtkant:
Energi: 2096 kJ (499 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 10 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 366 kJ (87 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g