Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben og fedtkant, 2 cm tykke a, 125 g
Salt
1-2 kviste frisk rosmarin eller ½ tsk tørret
2 tsk olie
Stegte blommer
2-3 blommer, ca. 200 g
1 tsk olie
2-3 tsk balsamico, frugt- eller vineddike
Saltbagte kartofler
350 g små kartofler
1-2 tsk groft salt evt. flagesalt
Tilbehør
50 g salat
Sådan gør du
Læg kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Drys
med salt. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter til de er
møre.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og klippede
rosmarinnåle.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på,
når olien er varm nok.
Brun 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme
og steg ca. 3 minutter på hver side, til det er netop gennemstegt. Tag kødet af
panden og kasser stegefedtet.
Skær blommerne igennem og fjern stenene. Steg
dem nogle minutter på en pande i olie. Dryp med balsamico under
stegningen.
Tips
- Timian, oregano eller salvie kan bruges i stedet for rosmarin.
- Æbler, pærer eller nektariner kan bruges i stedet for blommer.
- Schnitzler af inderlår, medaljoner af filet royal eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for minutkoteletter.
- Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 440 g af retten):
Energi: 1621 kJ (386 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 5 g
fedt: 10 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 366 kJ (87 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g