Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
Evt. ¼ tsk stødt koriander
10 g smør
1-2 gulerødder
½ squash, 125 g
2 forårsløg
5 g smør
½ spsk dijonsennep
¼ tsk karry
½ dl bouillon
½ dl fløde 13%
Tilbehør
1½ dl fuldkornsris
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog risene som anvist på pakken
Sprøde grøntsager
- Rens grøntsagerne.
- Skær gulerødder og squash i ca. 5 cm lange, tændstiktynde stykker - også kaldet julienne.
- Skær forårsløgene i lange, skrå skiver.
- Svits grøntsagerne i smørret 2 minutter i en gryde.
- Tilsæt sennep, karry, bouillon, fløde, salt og peber og lad retten simre under låg i ca. 4 minutter - grøntsagerne må gerne bevare lidt af deres sprødhed.
- Smag evt. retten til med mere sennep eller karry.
Kødet
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber, evt. koriander.
- Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun koteletterne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme, og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
Tips
- Grøntsagerne kan varieres efter lyst, årstid og pengepung. Følgende grøntsager er meget velegnede: Porre, grønne asparges, majroe, peberfrugt, fennikel, pastinak, persillerod, blegselleri og kål. Grøntsagerne snittes i tynde stave eller strimler.
- Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 658 g af retten), med fedtkant:
Energi: 2762 kJ (660 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 32 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 419 kJ (100 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g
Næringsindhold pr. person (ca. 665 g af retten), uden fedtkant:
Energi: 2046 kJ (487 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 308 kJ (73 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g