Minutkoteletter med sprøde grøntsager

Skønne grøntsager i tynde stave i cremet flødesauce på ris og med saftig kotelet til. Nemt at lave på bare ½ time. Koteletter af gris må gerne være let rosa i midten, så er de mest saftige og velsmagende.

Af Grethe Andersen | Efterår, Forår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Minutkoteletter med sprøde grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
Evt. ¼ tsk stødt koriander
10 g smør
1-2 gulerødder
½ squash, 125 g
2 forårsløg
5 g smør
½ spsk dijonsennep
¼ tsk karry
½ dl bouillon
½ dl fløde 13%

 


Tilbehør

1½ dl fuldkornsris

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene som anvist på pakken

Sprøde grøntsager

  1. Rens grøntsagerne.
  2. Skær gulerødder og squash i ca. 5 cm lange, tændstiktynde stykker - også kaldet julienne.
  3. Skær forårsløgene i lange, skrå skiver.
  4. Svits grøntsagerne i smørret 2 minutter i en gryde.
  5. Tilsæt sennep, karry, bouillon, fløde, salt og peber og lad retten simre under låg i ca. 4 minutter - grøntsagerne må gerne bevare lidt af deres sprødhed.
  6. Smag evt. retten til med mere sennep eller karry.

Kødet

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber, evt. koriander.
  3. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme.
  4. Brun koteletterne 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.

 

Tips

  • Grøntsagerne kan varieres efter lyst, årstid og pengepung. Følgende grøntsager er meget velegnede: Porre, grønne asparges, majroe, peberfrugt, fennikel, pastinak, persillerod, blegselleri og kål. Grøntsagerne snittes i tynde stave eller strimler.
  • Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 658 g af retten), med fedtkant:
Energi: 2762 kJ (660 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 32 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 419 kJ (100 kcal)

Protein: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g


Næringsindhold pr. person (ca. 665 g af retten), uden fedtkant:
Energi: 2046 kJ (487 kcal)

Protein: 36 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 13 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 308 kJ (73 kcal)

Protein: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g