Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
20 g smør
Rodfrugter
1-2 persillerødder eller
pastinakker, ca. 150 g
4 jordskokker, ca. 200 g
1 porre
¼ selleri, ca. 250 g
1 spsk rapsolie
evt. grønkålsblade
muskatnød
Dressing
6-8 syltede madagaskarpeberkorn
½ bundt persille
½ skalotteløg
1 citron
½ dl rapsolie
1 fed hvidløg
Sådan gør du
Del rodfrugterne i mindre ensartede stykker, kog dem møre i letsaltet vand og hæld dem i en si. Rist dem i olie på en pande. Krydr med salt og peber.
Mos de syltede peberkorn med en kniv og bland dem med 1½ spsk hakket persille, finthakket skalotteløg, 1 spsk vand, ½ tsk revet citronskal og olie. Smag til med lidt presset hvidløg, salt og peber.
Skær evt. fedtkanten af minutkoteletterne. Dup dem tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg færdig, ca. 3 minutter på hver side.
Ryk grønkålsbladene i små "buketter" og vend dem og de ristede grøntsager i dressingen.
Riv muskatnød ud over hele retten.
Tips
- Retten kan varieres med andre rodfrugter og kødudskæringer fra gris.
- Forskellige krydderurter eller stykker af julesalat kan bruges i stedet for grønkål.
- Rodfrugterne kan tilberedes på en pande uden forudgående kogning.
- Kogt muskatnød er nemmere at rive, dufter af mere og smager bedre. Kog nogle stykker i vand i 20 minutter og opbevar dem i vand i køleskabet.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutkotelet af kam fra gris. Før hed det svinekotelet.
Næringsindhold pr. person (ca. 682 g af retten):
Energi: 3461 kJ (827 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 39 g
Kostfibre: 19 g
Fedt: 54 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 507 kJ (121 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 8 g