Tilberedningstid
Ca. 55 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødet:
4 minutkoteletter uden fedtkant, ca. 2 cm tykke, ca. 100 g pr. stk
Salt
Peber
1 spsk olie
Bagte kartofler:
800 g små kartofler
4 tsk olie
Evt. 2-3 laurbærblade
Bagte rødbeder:
Ca. 900 g rødbeder
2 tsk olie
4 spsk honning
4-6 forårsløg
1 lime
Evt. mynte
Tilbehør
2 dl cremefraiche, 18 % fedt
Evt. 1-2 fed hvidløg
Sådan gør du
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, drys en knivspids salt på hver side af koteletterne og stil dem i køleskabet.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg evt. laurbærblade ved.
- Læg dem på bageplade med bagepapir. Stil dem i ovnen 30-40 minutter – afhængig af kartoflernes størrelse. Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre.
- Skræl rødbederne og skær dem i både eller stave som til pommes frites.
- Vend dem i olie og honning og krydr med salt og peber.
- Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til de er møre. Stik i det største stykke med en kniv og mærk, om det er mørt.
- Vend rødbederne med snittet forårsløg, revet skal og saft af lime samt evt. hakket mynte før servering.
- Smag cremefraiche til med salt og peber og evt. presset hvidløg.
- Steg minutkoteletterne: Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg 3 minutter på hver side.
Tips
- Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt minimum 15 minutter, før det steges, og når kødet er rosa indeni ved servering.
- Cremefraiche kan tilsættes limesaft og hakket mynte, persille eller purløg.
- I stedet for små kartofter kan der bruges store kartofler skåret i stave, som til pommes frites – stegetid i ovn ca. 30 minutter.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 660 g af retten):
Energi: 3180 kJ (757 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 76 g
kostfibre: 9 g
fedt: 36 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 479 kJ (114 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g