Tilberedningstid
Ca. 55 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødet:
4 minutkoteletter uden fedtkant, ca. 2 cm tykke, ca. 100 g pr. stk
Salt
Peber
1 spsk olie
Bagte kartofler:
800 g små kartofler
4 tsk olie
Evt. 2-3 laurbærblade
Bagte rødbeder:
Ca. 900 g rødbeder
2 tsk olie
4 spsk honning
4-6 forårsløg
1 lime
Evt. mynte
Tilbehør
2 dl cremefraiche, 18 % fedt
Evt. 1-2 fed hvidløg
Sådan gør du
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, drys en knivspids salt på hver side af koteletterne og stil dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg evt. laurbærblade ved. Læg dem på bageplade med bagepapir. Stil dem i ovnen 30-40 minutter – afhængig af kartoflernes størrelse. Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre.
Skræl rødbederne og skær dem i både eller stave som til pommes frites. Vend dem i olie og honning og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til de er møre. Stik i det største stykke med en kniv og mærk, om det er mørt. Vend rødbederne med snittet forårsløg, revet skal og saft af lime samt evt. hakket mynte før servering.
Smag cremefraiche til med salt og peber og evt. presset hvidløg.
Steg minutkoteletterne: Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg 3 minutter på hver side.
Tips
- Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt min. 15 minutter, før det steges, og når kødet er rosa indeni ved servering.
- Cremefraiche kan tilsættes limesaft og hakket mynte, persille eller purløg.
- I stedet for små kartofter kan der bruges store kartofler skåret i stave, som til pommes frites – stegetid i ovn ca. 30 minutter.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 660 g af retten):
Energi: 3180 kJ (757 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 76 g
kostfibre: 9 g
fedt: 36 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 479 kJ (114 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g