Minutkoteletter med lynstegte grøntsager

Nem, sund hverdagsmad med saftige minutkoteletter og sprøde, lynstegte grøntsager.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt
Peber
10 g smør

Lynstegte grøntsager
2 store kartofler
½ squash, 125 g
1 broccolistok, 200 g
1 rødløg
3-4 stykker soltørrede tomater
1 spsk olie
Salt
Peber 
Et par kviste frisk timian

 

Sådan gør du

Lynstegte grøntsager

  1. Skær kartofler og squash i lange tændstiktynde strimler og broccoli i små buketter. 
  2. Pil løget og skær det i strimler.
  3. Skær tomater i tynde strimler.
  4. Varm olien i en stor pande.
  5. Kom det strimlede løg på panden og svits det 1-2 minutter.
  6. Kom kartoflerne på panden.
  7. Vend dem ofte.
  8. Kom resten af grøntsagerne på panden 6 minutter senere.
  9. Rist dem under hyppig omrøring i ca. 3 minutter.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Drys med timian.

Kødet

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme.
  4. Brun koteletterne 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side.

Tips

  • Til lynstegte grøntsager kan der ud over kartofler bruges fx gulerødder og porrer eller peberfrugter og aubergine.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 480 g af retten): 

Energi: 2013 kJ (480 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 26 g

kostfibre: 8 g

fedt: 25 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 421 kJ (100 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 5 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g