Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, á ca. 125 g
Salt og peber
2 tsk olie
Kartoffel-sellerifrikassé
½ kg kartofler
¼-½ selleri, ca. 300 g
2 spsk grøn pesto
100 g spinatblade
Sådan gør du
Skræl kartofler og selleri og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med 2 dl vand. Læg låg på. Kog til det lige netop er mørt. Vend spinatblade i til sidst. Smag frikasséen til med pesto, salt og peber.
Dup minutkoteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun minutkoteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Tips
- Schnitzler fra gris, mørbradbøffer, medaljoner af grisefilet kan bruges i stedet for minutkoteletter.
- Hvis minutkoteletten spises uden fedtkant, kan fedtkanten med fordel skæres af inden stegning.
- Minutkoteletter og andet magert grisekød bliver tørt, hvis det steges for længe. Minutkoteletter er mest møre og saftige, hvis de kun steges til de er rosa indeni. Steg minutkoteletten ½ minut mindre på hver side for rosa koteletter. Skær en lille flig af det ene hjørne af koteletten og kontrollér, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.
- Frossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet før den kommes i frikasséen.
- Persillerod og pastinak kan bruges i stedet for selleri.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 595 g af retten). Hvis koteletterne spises uden fedtkant:
Energi: 2084 kJ (496 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 47 g
kostfibre: 11 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 350 kJ (83 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 595 g af retten). Hvis koteletterne spises med fedtkant:
Energi: 2780 kJ (662 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 47 g
kostfibre: 11 g
fedt: 35 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 467 kJ (111 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.