Minutkoteletter med hasselnødder og rucola-grapesalat

Hurtig og enkel ret med spændende tilbehør, som er klar på kun 20 minutter.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svinekoteletter med hasselnødder og rucola-grapesalat

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
1 spsk olie

25 g hasselnøddeflager

Rucola-grapesalat
1 stor eller 2 små pink grape
50 g rucola
½ spsk olie
1 tsk dijonsennep

 

Tilbehør

200 g brød, fx ciabatta, filone eller flute

Sådan gør du

Rist nødderne på en varm tør pande og læg dem på en tallerken.

Dup minutkoteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Skær fedtkanten af minutkoteletterne.

Skær enderne af grapefrugten. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær grapefileterne ud med en skarp kniv. Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet. Lad fileterne falde ned i skålen efterhånden som de bliver skåret af. Vrid de tomme grapefrugt-hinder for saft. Rør olie og sennep ned i saften. Vend rucolaen i. Smag salaten til med salt og peber. Drys nødderne over kød og salat ved servering.

Tips

  • Kog evt. 500 g små vaskede kartofler til retten i stedet for brødet.
  • I stedet for minutkoteletter kan bruges schnitzler af inderlår fra gris eller medaljoner af grisefilet.
  • Nødder kan erstattes af mandler.
  • Man kan også vælge at skære fedtkanten af minutkoteletterne. Vende koteletterne i pisket æg og herefter presse dem ned i nødderne, som ikke er ristet. Paneringen kræver ekstra fedtstof og længere stegetid ved lav temperatur, for at nødderne ikke bliver for mørke.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet. Tidligere hed det svinekotelet uden fedtkant fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljoner fra svinefilet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 365 g af retten): 

Energi: 2909 kJ (693 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 59 g

kostfibre: 7 g

fedt: 33 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 801 kJ (191 kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 16 g

kostfibre: 2 g

fedt: 9 g