Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
2 tsk olie
Sauce
1 citron
frisk estragon
2 dl færdig Hvid Mælke Sauce, 4%
Bønner
1 fed hvidløg
4 soltørrede tomater
15 g mandler
150 g grønne bønner
Tilbehør
150 g pasta
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og stil det i køleskab.
Riv det gule af citronskallen fint og pres citronen. Hak 5 spsk estragon fint, tag 3 spsk fra til koteletterne og 2 spsk til saucen.
Hæld mælkesaucen i en gryde og rør den sammen med hakket estragon, 1 spsk citronsaft og ½ tsk revet citronskal. Bring saucen i kog og lad den koge ved svag varme i 3 minutter. Smag til med salt, peber og citron.
Kog pastaen
Hak hvidløget fint og skær de soltørrede tomater i strimler. Hak mandlerne groft. Kog bønner, hvidløg, soltørrede tomater med ½ dl vand på en pande ved stærk varme i 5 -6 minutter. Krydr med salt og peber og drys med mandler.
Varm olien på panden ved god varme. Brun minutkoteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side til de er netop gennemstegt.
Skær fedtkanten af koteletten, hvis den ikke er skåret af. Pynt med den hakkede estragon.
Tips
- Medaljoner af grisefilet eller schnitzler kan bruges i stedet for minutkoteletter.
- Hvis kødet ønskes svagt rosa skal det steges 2½ minut på hver side efter bruningen
- Skær en lille flig af et hjørne af en kotelet og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det stege ca. 1 minut mere på hver side.
- Persille eller basilikum kan bruges i stedet for estragon
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Nu hedder det medaljon af kam fra gris. Før hed udskæringen medaljon af svinekam fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af skinkeinderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 620 g af retten):
Energi: 2918 kJ (695 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 64 g
kostfibre: 12 g
fedt: 28 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 470 kJ (112 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g