Minutkoteletter med basilikumolie

Nem og hurtig hverdagsret med saftige minutkoteletter, frisk salat og aromatisk basilikumolie. Opskriften har et skønt græsk twist og er perfekt til travle dage.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svinekoteletter med basilikumolie

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter uden ben og fedtkant, a 125 g
Salt og peber
10-25 g smør eller olie

Salat
¼ blomkål
2 tomater
½ agurk
50 g feta i tern

Basilikumolie
1 dl basilikumblade eller
2 spsk finthakket persille
½ tsk groft salt, fx Maldon Sea Salt
1½ tsk hvidvinseddike, evt. hvid balsamico
1 spsk olivenolie

 

Tilbehør

200 g brød, fx ciabatta, filone eller flute

Sådan gør du

  1. Del blomkålen i små buketter. Skær tomaterne i halve både. Skær agurken i tern.
  2. Bland blomkål, tomater, agurk og feta i en skål. Kom halvdelen af basilikumolien i salaten lige før servering. Smag til med salt og peber.
  3. Kom basilikumbladene i en morter sammen med saltet og knus det. Eller hak basilikummen fint med en kniv på et skærebræt, drys saltet over og mos det med bagsiden af en ske.
  4. Kom det derefter i en lille skål. Kom vineddike og peber i. Rør olien i. Kom halvdelen af basilikumolien i salaten og den anden halvdel over kødet.
  5. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg koteletterne færdige ca. 2 minutter på hver side.
  6. Tag kødet af panden.
  7. Kom basilikumolie over kødet.

Tips

  • I stedet for minutkoteletter kan bruges schnitzler af inderlår fra gris.
  • Salaten kan gøres mere fyldig ved at tilsætte fx kogte pastaskruer.
  • Resten af blomkålen kan opbevares i køleskabet i en beholder eller plastpose i 2-3 dage.
  • Pynt evt. salaten med smuldret færdigstegt bacon, ristede pinjekerner eller flager af parmesan.
  • Små kartofler kan bruges som tilbehør i stedet for brød. 

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 480 g af retten): 

Energi: 2603 kJ (620 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 54 g

kostfibre: 7 g

fedt: 25 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 544 kJ (130 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g