Minutkoteletter med balsamico og peberfrugter

Nem og hurtig hverdagsmad, som hele familien kan lide. Beregnet til to voksne og et barn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Koteletter med balsamico og peberfrugter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

3 minutkoteletter, 2 cm tykke uden fedtkant, ca. 375 g
2 tsk olie, fx rapsolie

2-3 peberfrugter 
2 spsk balsamico
Saucejævner
2½ dl flydende fond, bouillon eller vand
¼ bundt persille

Tilbehør

200 g fuldkornspasta

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog pastaen.

Kødet

  1. Dup minutkoteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber.
  2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun minutkoteletterne ca. 1 minut på hver side.
  3. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
  4. Tag minutkoteletterne op på en tallerken, dæk med stanniol og hold dem varme. 

Grøntsager

  1. Kom peberfrugter i strimler på panden ca. 5 minutter under omrøring.
  2. Tilsæt balsamico og lad det koge næsten væk.
  3. Tilsæt 2½ dl vand, flydende fond eller bouillon og lad det koge.
  4. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber. 

Tag portionen fra til barnet og smag resten til med fond eller bouillon. Drys med hakket persille. 

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos peberfrugt, sauce, 25 g kød og kogt pasta i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær peberfrugt, 30-50 g kød og pasta ud i små stykker og anret dem hver for sig.

Tips

  • Kartofler, fuldkornsris eller fuldkornsbulgur kan bruges i stedet for fuldkornspasta.
  • Schnitzler af inderlår, nakkekoteletter, medaljoner af grisefilet, mørbradbøffer eller kødboller kan bruges i stedet for minutkoteletter.
  • Overhold stegetiden for kødet, hvis det får for meget, bliver det tørt.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det nakkekotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkekotelet fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.

Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold per voksen (ca. 860 g af retten): 

Energi: 3666 kJ (873 kcal)

protein: 52 g

kulhydrat: 89  g

kostfibre: 8 g

fedt: 33 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 426 kJ (101 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 10 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 

Til spædbarnet 7-9 måneder

Næringsindhold pr. spædbarn mellem 7-9 måneder (ca. 90 g af retten): 

Energi: 852 kJ  (203 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 20 g

kostfibre: 1 g

fedt: 10 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:  

Energi: 936 kJ (223 kcal) 

protein: 9 g

kulhydrat: 21 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 11 g

 

Til barnet over 12 måneder

Næringsindhold pr. barn over 12  måneder (ca. 120 g af retten): 

Energi: 1031 kJ (246 kcal)

protein: 14 g

kulhydrat: 25 g

kostfibre:  2 g

fedt: 9 g

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 859 kJ (205 kcal) 

protein: 12 g

kulhydrat: 21 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 8 g