Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden fedtkant, ca. 2 cm tykke, ca.100 g pr. stk
Salt
Peber
½-1 spsk olie, fx rapsolie
Bagte kartofler:
350 g små kartofler
2 tsk olie, fx rapsolie
Evt. 2-3 laurbærblade
Bagte rødbeder:
Ca. 450 g rødbeder
1 tsk olie
2 spsk honning
2- 3 forårsløg
½ lime
Evt. mynte
Tilbehør
1 dl fromage fraiche, skyr eller anden mager surmælksprodukt
Evt. 1 fed hvidløg
Sådan gør du
Kødet
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, drys en knivspids salt på hver side af korteletterne og stil dem i køleskabet.
- Tænd ovnen på 200 grader.
Bagte kartofler
- Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg evt. laurbærblade ved.
- Læg dem på bageplade med bagepapir.
- Stil dem i ovnen 30-40 minutter – afhængig af kartoflernes størrelse.
- Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre.
Bagte rødbeder
- Skræl rødbederne og skær dem i både eller stave som til pommes frites.
- Vend dem i olie og honning og krydr med salt og peber.
- Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til de er møre.
- Stik i det største stykke med en kniv og mærk, om det er mørt.
- Vend rødbederne med snittet forårsløg, revet skal og saft af lime samt evt. hakket mynte før servering.
Tilbehør
- Smag surmælksproduktet til med salt og peber og evt. presset hvidløg.
Kødet, fortsat
- Steg koteletterne: Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme.
- Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden.
- Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side.
Tips
- Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt min. 15 minutter, før det steges, og når det er rosa ved servering.
- Surmælksproduktet kan tilsættes limesaft og hakket mynte, persille eller purløg.
- I stedet for små kartofter kan der bruges store kartofler skåret i stave, som til pommes frites – stegetid i ovn ca. 30 minutter.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed det svinekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 630 g af retten):
Energi: 2661 kJ (634 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 72 g
kostfibre: 10 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 422 kJ (101 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g