Minutkoteletter med bagte rødbeder og kartofler - slanke

Lækker, kalorielet ret med masser af smag og få ingredienser.

Af Kasper Bus | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Svinekoteletter med bagte rødbeder og kartofler

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter uden fedtkant, ca. 2 cm tykke, ca.100 g pr. stk 
Salt
Peber 
½-1 spsk olie, fx rapsolie

Bagte kartofler:
350 g små kartofler
2 tsk olie, fx rapsolie
Evt. 2-3 laurbærblade

Bagte rødbeder:
Ca. 450 g rødbeder
1 tsk olie
2 spsk honning
2- 3 forårsløg
½ lime
Evt. mynte

 

 

Tilbehør

1 dl fromage fraiche, skyr eller anden mager surmælksprodukt
Evt. 1 fed hvidløg

Sådan gør du

Kødet

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, drys en knivspids salt på hver side af korteletterne og stil dem i køleskabet. 
  2. Tænd ovnen på 200 grader. 

Bagte kartofler

  1. Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg evt. laurbærblade ved.
  2. Læg dem på bageplade med bagepapir.
  3. Stil dem i ovnen 30-40 minutter – afhængig af kartoflernes størrelse.
  4. Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre. 

Bagte rødbeder

  1. Skræl rødbederne og skær dem i både eller stave som til pommes frites.
  2. Vend dem i olie og honning og krydr med salt og peber.
  3. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til de er møre.
  4. Stik i det største stykke med en kniv og mærk, om det er mørt.
  5. Vend rødbederne med snittet forårsløg, revet skal og saft af lime samt evt. hakket mynte før servering. 

Tilbehør

  1. Smag surmælksproduktet til med salt og peber og evt. presset hvidløg. 

Kødet, fortsat

  1. Steg koteletterne: Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme.
  2. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden.
  3. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side. 

Tips

  • Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt min. 15 minutter, før det steges, og når det er rosa ved servering. 
  • Surmælksproduktet kan tilsættes limesaft og hakket mynte, persille eller purløg. 
  • I stedet for små kartofter kan der bruges store kartofler skåret i stave, som til pommes frites – stegetid i ovn ca. 30 minutter.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed det svinekotelet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 630 g af retten): 

Energi: 2661 kJ (634 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 72 g

kostfibre: 10 g

fedt: 22 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 422 kJ (101 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g