Minutkoteletter med bagte porrer og appelsindressing

Saftige minutkoteletter med ovnbagte porrer og appelsindressing krydret med estragon og toppet med hakkede hasselnødder.

Af Mikkel Karstad | Vinter | Hovedretter | Hverdag, Slankeretter


Koteletter med bagte porrer og appelsindressing

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Stegte koteletter
4 minutkoteletter fra gris, 2 cm tykke, ca. 125 g 
1 tsk røget paprika eller paprika
1/4 tsk salt
Peber
2 tsk olie, fx olivenolie

Bagte porrer
8 små porrer eller 4 store porrer
1 tsk olie, fx olivenolie
½ tsk salt

Appelsindressing
2 appelsiner
1 knivspids salt
2 spsk lys eddike, fx æbleeddike
1 tsk olie, fx olivenolie
½ bundt estragon
Evt. lidt honning

Topping
40 g hasselnødder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær rødderne og det alleryderste af toppen på porrerne. Skær riller i toppen af porrerne og skyl grundigt fri for jord. Dryp porrer af for vand.

Læg porrer i en bradepande med bagepapir og dryp med olie og salt. Bag porrer i 20 min ved 200 grader, så de bliver godt branket og falder lidt sammen. Så får de nemlig en stor sødme og mister det meste af den skarpe smag, samtidig med at porresmagen bliver ret intens.

Dup koteletter tørre med køkkenrulle. Krydr med paprika, salt og peber. Lad dem stå lidt.

Skræl appelsiner og kom dem på en varm, tør pande. Steg dem 1-2 minutter på hver side, så de får en flot brændt og karamelliseret overflade.
Kom appelsiner i en skål. Krydr med salt, æbleeddike og olivenolie. Lad dem marinere lidt.

Skyl estragon og afdryp.

Blend appelsin og marinade og evt. væde fra bradepanden med porrer. Tilsæt halvdelen af estragonen og blend til en dressing. Smag evt. til med salt, peber og honning.

Hak nødder.

Varm olie på en pande ved god varme til den er varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige – de skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får de en flot stegeskorpe og er stadig saftige i midten.

Tag koteletterne af panden og server dem med bagte porrer, som du deler i ”strimler”. Dryp med appelsindressingen og drys med lidt hakket estragon og nødder på toppen.

 

Tips

  • Du kan sagtens lave porrerne en dag eller to i forvejen. Så kan du lune dem eller servere dem kolde, den dag du skal bruge dem.
  • Hvis dine koteletter er 1½ cm tykke skal du først brune dem 1 minut på hver side og så stege dem 1½-2 minutter på hver side ved middel varme.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed det svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten): 

Energi: 1593 kJ (379 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 26 g

kostfibre: 10 g

fedt: 13 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 299 kJ (71 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 5 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g