Minutkoteletter med avocado og tomatsalat

Nem og lækker hverdagsret med magert kød og avocado samt tomatsalat som tilbehør.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, 6 om dagen


Svinekoteletter med avocado og tomat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minutkoteletter fra gris, 2 cm tykke a 125 g
Salt
Peber
2 tsk olie

Avocado og tomatsalat
1 avocado
1 lime
4 tomater, ca. 300g
1 løg
Frisk basilikum

 

Tilbehør

150 g brød

Sådan gør du

Kød

  1. Fjern evt. fedtkanten på koteletterne.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Varm olien på en pande ved god varme.
  5. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
  6. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte.

Avocado og tomatsalat

  1. Halver avocadoen og skær den i tynde skiver.
  2. Læg skiverne fladt på en tallerken og pres limesaft over.
  3. Skær tomaterne i grove tern og hak løget fint.
  4. Vend tomater og løg med grofthakket basilikum.
  5. Krydr med salt og peber.

Server med brød.

Tips

  • Medaljoner af Filet Royal og schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for minutkoteletter.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

Nu hedder det medaljoner af Filet Royal, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen medaljoner af svinefilet af svinekam fra svin.

Nu hedder det schnitzler af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzler af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 505 g af retten): 

Energi: 1717 kJ (409 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 30 g

kostfibre: 11 g

fedt: 15 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 339 kJ (81 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g