Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minutkoteletter fra gris, 2 cm tykke a 125 g
Salt
Peber
2 tsk olie
Avocado og tomatsalat
1 avocado
1 lime
4 tomater, ca. 300g
1 løg
Frisk basilikum
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
Kød
- Fjern evt. fedtkanten på koteletterne.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte.
Avocado og tomatsalat
- Halver avocadoen og skær den i tynde skiver.
- Læg skiverne fladt på en tallerken og pres limesaft over.
- Skær tomaterne i grove tern og hak løget fint.
- Vend tomater og løg med grofthakket basilikum.
- Krydr med salt og peber.
Server med brød.
Tips
- Medaljoner af Filet Royal og schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for minutkoteletter.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Nu hedder det medaljoner af Filet Royal, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen medaljoner af svinefilet af svinekam fra svin.
Nu hedder det schnitzler af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 505 g af retten):
Energi: 1717 kJ (409 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 30 g
kostfibre: 11 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 339 kJ (81 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g