Minutkoteletter med abrikos, chili og spinatpasta

Nem, hurtig og velsmagende hverdagsret.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svinekoteletter med abrikos, chili og spinatpasta

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g 

Abrikos-chilisauce
3-5 tørrede abrikoser
1 lime
1 appelsin
1 frisk chili
1 spsk vineddike
salt og peber

Spinat pasta
200-300 g frisk spinat
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 spsk olie 
150 g pasta

Sådan gør du

Overhæld abrikoserne med ½ dl kogende vand og lad dem afkøle.

Blend abrikoser med vandet og saft af lime og appelsin til en jævn sauce. Hak chilien groft og kom den i saucen. Smag til med vineddike, salt og peber.

Resten af saucen serveres kold eller varm til retten.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Tag en tredjedel af abrikos-chilisaucen fra og pensl koteletterne på begge sider og krydr med salt og peber. Steg dem på en varm grillpande 3-4 minutter på hver side. Skær evt. fedtkanten af koteletterne.

Pluk spinaten fri for grove stilke og skyl den grundigt.

Kog pastaen.

Svits finthakket hvidløg og skalotteløg i en gryde i olie og tilsæt spinaten. Krydr med salt og peber og vend spinaten til den netop falder sammen. Vend den friskkogte, afdryppede pasta i spinaten og smag til med salt og peber.

Tips

  • I stedet for frisk spinat kan bruges optøet frossen hel spinat, hvor vandet er trykket af.
  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 765 g af retten), med fedtkant: 

Energi: 2799 kJ (666 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 14 g

fedt: 23 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 366 kJ (87 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 755 g af retten), uden fedtkant: 

Energi: 2542 kJ (605 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 14 g

fedt: 16 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi:  335 kJ (80 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g