Minutkoteletter i rosmarinsauce med cherrytomater og løg

Saftige minutkoteletter i aromatisk rosmarinsauce med cherrytomater og skalotteløg. Serveres sammen med kogte kartofler og grønne bønner.

Af Susanne Kjaer | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Minutkoteletter i rosmarinsauce med cherrytomater og skalotteløg

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 minutkoteletter, 2 cm tykke, á ca. 125 g
Salt
Peber
50 g spegeskinke
250 g cherrytomater
250 g skalotteløg

Sauce
½ dl balsamico eller anden vineddike
2½ dl bouillon
½ dl piskefløde
1 tsk frisk rosmarin eller ½ tsk tørret
Evt. majsstivelse

 

Tilbehør

  • 200 g kogte grønne bønner 
  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Kødet

  1. Skalotteløg koges, til de er knap møre.
  2. Skær støttemusklen af koteletterne.
  3. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  4. Rids fedtkanten på koteletterne med 2 cm mellemrum.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Stil koteletterne på højkant med fedtkanten nedad på en tør pande, til fedtkanten er gylden, og noget af fedtet er smeltet af.
  7. Læg koteletterne ned og steg dem 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side, så de netop er gennemstegte.
  8. Tag koteletterne af panden og hold dem varme.
  9. Hæld fedtet af panden.
  10. Skær støttemusklen og spegeskinken i små terninger og rist dem sprøde på panden.
  11. Læg dem på fedtsugende papir og hæld fedtet af panden.

Tilbehør

  1. Skræl og kog kartoflerne i ca. 10 minutter eller til de er møre
  2. Kog bønnerne i 3-5 minutter eller til de er møre

Sauce

  1. Kom balsamico på panden og kog til der er 3 spsk tilbage.
  2. Tilsæt cherrytomater og de letkogte løg. Varm dem igennem og ryst panden imens, så de tager farve på alle sider.
  3. Tag løg og tomater af panden og hold dem varme.
  4. Kom bouillon, fløde og rosmarin på panden i resten af balsamicoen og kog det igennem.
  5. Jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til.

 

Energifordeling

Nu hedder det minutkoteletter af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekoteletter af svinekoteletter fra svin.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 635 g af retten):
Energi: 2417 kJ (578 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 18 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 381 kJ (91 kcal)

Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g