Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 minutkoteletter, 2 cm tykke, á ca. 125 g
Salt
Peber
50 g spegeskinke
250 g cherrytomater
250 g skalotteløg
Sauce
½ dl balsamico eller anden vineddike
2½ dl bouillon
½ dl piskefløde
1 tsk frisk rosmarin eller ½ tsk tørret
Evt. majsstivelse
Tilbehør
- 200 g kogte grønne bønner
- 1 kg kogte kartofler
Sådan gør du
Kødet
- Skalotteløg koges, til de er knap møre.
- Skær støttemusklen af koteletterne.
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Rids fedtkanten på koteletterne med 2 cm mellemrum.
- Drys med salt og peber.
- Stil koteletterne på højkant med fedtkanten nedad på en tør pande, til fedtkanten er gylden, og noget af fedtet er smeltet af.
- Læg koteletterne ned og steg dem 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side, så de netop er gennemstegte.
- Tag koteletterne af panden og hold dem varme.
- Hæld fedtet af panden.
- Skær støttemusklen og spegeskinken i små terninger og rist dem sprøde på panden.
- Læg dem på fedtsugende papir og hæld fedtet af panden.
Tilbehør
- Skræl og kog kartoflerne i ca. 10 minutter eller til de er møre
- Kog bønnerne i 3-5 minutter eller til de er møre
Sauce
- Kom balsamico på panden og kog til der er 3 spsk tilbage.
- Tilsæt cherrytomater og de letkogte løg. Varm dem igennem og ryst panden imens, så de tager farve på alle sider.
- Tag løg og tomater af panden og hold dem varme.
- Kom bouillon, fløde og rosmarin på panden i resten af balsamicoen og kog det igennem.
- Jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til.
Energifordeling
Nu hedder det minutkoteletter af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekoteletter af svinekoteletter fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 635 g af retten):
Energi: 2417 kJ (578 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 381 kJ (91 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g