Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
2 tsk provencekrydderi
10 g smør
Grøntsager
500 g frisk spinat eller 2 porrer
150 g majskerner, friske eller fra dåse
10 cherrytomater
Dressing
1 spsk vineddike, evt. hvidvin
1 spsk tomatpuré
1 spsk olie, fx rapsolie
1 spsk vand
Salt
Peber
Tilbehør
Fuldkornsbrød, 100 g
Sådan gør du
Kødet
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber og provencekrydderi.
- Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun koteletterne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte.
- Krydr med salt.
Dressing
- Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
Grøntsager
- Rens spinaten eller porrerne.
- Kom spinat eller porrer i skiver i letsaltet vand og kog i ca. 3 minutter og hæld vandet fra.
- Kog majskerner efter posens anvisning og hæld vandet fra.
- Majs fra dåse dryppes af og anvendes direkte.
- Halvér tomaterne.
- Bland spinat/porrer med majs og tomat.
- Kom dressingen over grøntsagerne og servér til koteletten.
Tips
- Nakkekoteletter kan også anvendes. Stegetiden efter bruning er 6-7 minutter på hver side ved middel varme.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Nu hedder det nakkekotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 615 g af retten):
Energi: 2564 kJ (611 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 11 g
fedt: 28 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 417 kJ (99 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g