Minut”fritter” med ananas-raita

Hurtig, lækker "hyggeret" med velsmagende tilbehør. Perfekt til en buffet eller frokostbordet.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Frokost, Buffet | Gæster, Jul, Fest


Skinke ”fritter” med ananas-raita

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

6 personer ved buffet/frokostbord

500 g minutstrimler 1 x 1x ca. 8 cm eller schnitzler af inderlår fra gris
3 spsk hvedemel
Salt og peber
2 tsk karry
3 dl olie

Ananas- raita
2½ dl græsk yoghurt
3 tsk sød chilisauce
Evt. ¼ - ½ tsk stødt spidskommen
250 g ananas – frisk eller fra dåse
2 stilke friske mynte

Tilbehør

1 dl sød chilisauce

Sådan gør du

Rør yoghurten med chilisauce, salt og peber. Smag evt. til med spidskommen. Skær ananassen i mundrette stykker og vend dem i yoghurten. Anret i en skål og pynt med finthakket mynte.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Bland mel med salt, peber og karry i en plastpose fx frysepose. Læg minutstrimlerne i posen og ryst grundigt.

Kom minutstrimlerne i en si og ryst overskydende mel af. Varm olien i en gryde - olien er varm, når det syder, så snart et stykke kød kommer i olien. 
Steg strimlerne i passende portioner – ca. 3 minutter og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tag én op og skær den igennem. De må gerne være svagt rosa indeni. Fortsæt med resten af kødet. Server kødet straks.

Tips

  • Minutstrimlerne kan skæres af schnitzler i 1 x 1 x ca. 8 cm. Det er vigtigt, at strimlerne er lige tykke, så stegetiden er ens. Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
  • Hvis der bruges frituregryde skal temperaturen være 185 grader. 
  • Ananas-raita‘en kan tilsættes flere frugter som æble, pære eller mango og grøntsager som agurk eller tomat.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler fra svin.

Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzler fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 200 g af retten). Hvis der bruges græsk yoghurt med 0,1 % fedt: 

Energi: 823 kJ (196 kcal)

protein: 23 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 7 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 417 kJ (99 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 5 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 200 g af retten). Hvis der bruges græsk yoghurt med 10 % fedt: 

Energi: 948 kJ (226 kcal)

protein: 21 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 11 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 480 kJ (114 kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 6 g