Tilberedningstid
Over 2 timer
Det skal du bruge
4-6 personer på buffet
1 skinkemignon,
ca. 400 g
4 tsk salt
¼ løg
6 bløde tørrede
abrikoser
1 lille bundt persille
1 fed hvidløg
½ tsk groft peber
½ tsk stødt allehånde
kødnåle
kødsnor
rullepølsepresse
eller 2 forme
Tilbehør
Rugbrød, 250 g
løgringe og en blanding af abrikostern,
hasselnøddeflager og oliven til at pynte med
Sådan gør du
Skær skinkemignonen godt halvt igennem, så der dannes en firkant. Bank kødet ud med en kødhammer, så det har en tykkelse på ca. 1 cm. Drys 2 tsk salt ud i et fad. Læg kødet i fadet og drys de øvrige 2 tsk salt over. Lad kødet trække i køleskab ½-1 døgn.
Bland hakket løg, abrikoser i små tern, 3 spsk hakket persille, presset hvidløg, peber og allehånde. Læg kødet på et skærebræt. Fordel blandingen over kødet. Rul det stramt sammen, som en roulade. Fæstn med kødnåle. Snør pølsen stramt med kødsnor. Fjern kødnålene.
Læg kødet i en gryde. Hæld kogende vand over, så kødet netop er dækket. Bring vandet i kog og fjern evt. skum. Læg låg på og kog ved svag varme i ca. 1 time.
Tag rullepølsen op af kogevandet, lad den afkøle lidt og kom den i en fryseegnet plastpose. Læg rullepølsen i en rullepølsepresse eller i en form med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form og bind evt. formene stramt sammen med snor. Stil rullepølsen i køleskab ½-1 døgn. Skær rullepølsen i tynde skiver.
Tips
- Fedtprocenten i rullepølsen er 5%.
- Abrikoser kan udskiftes med svesker.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 52%
Fedt 19%
1175 kJ - 280 kcal