Minipizzaer med nye kartofler

Minipizzaer med nye kartofler

Af Helle Brønnum Carlsen | Sommer | Madpakker, Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

4 stk

Dej: 
10 g gær 
1 dl vand 
½ tsk salt 
2-4 dl pizzamel (blanding af durum og hvede) 
½ tsk olivenolie 

Fyld: 
ca. 8 nye kartofler 
2 spsk olivenolie 
1 spsk groft salt 
friskkværnet peber 
½ bundter klippet purløg

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og dernæst melet lidt efter lidt, og ælt så, til dejen er glat, med lidt olie. Hæver køligt i 2-3 timer eller lunt i 30 min.
Slå dejen ned, del i 4 dele, og rul ud til cirkler, der lægges på bagepapir på bageplade.
Skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver og læg dem på pizzaerne i spiralformet taglægning. Dryp med olie, salt og peber.
Bag midt i ovnen ved 250 grader i 15 min., og drys med purløg bagefter.
Pakkes efter afkøling i pvc-fri plastfilm og gives med i madpakken sammen med et godt udvalg af grønt og frugt (se evt. opskrift på Forslag til salat- og frugtboks).

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 5802 kJ (1392 kcal) 
Protein 10%
Kulhydrat 70%
Fedt 17%

Energiindhold i én minipizza 1451 kJ (348 kcal) 
Protein 10%
Kulhydrat 70%
Fedt 17%