Minifrikadeller

Minifrikadeller

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1 lille løg
1½ tsk salt
1 æg
1 knsp peber
1½ dl havregryn eller 1 dl hvedemel
2 dl letmælk

25 g smør

Varm pastasalat
4 personer
250 g broccoli
3 gulerødder
200 g pasta fx skruer eller bogstaver

Dressing
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 bundt purløg
salt og peber

Ca. 1½ time


Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

  1. Kom kødet i en skål ogtilsæt salt. Rør det godt sammen.
  2. Pil løget og riv det på den grove side af et råkostjern.
  3. Rør peber, æg og revet løg i kødet. Tilsæt havregrynene eller melet. Rør herefter mælken i.

Stegning

  1. Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag fars op på skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken. Se tegningen.
  2. Kom halvdelen af smøret på en pande.
  3. Smelt smøret ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
  4. Læg halvdelen af frikadellerne på panden.
  5. Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
  6. Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  7. Tør panden af med køkkenrulle - det er en voksenopgave.
  8. Steg resten af frikadellerne på samme måde

Varm pastasalat

  1. Skyl og rens broccolien og skær den i små buketter. Skær stokken af broccolien i tern.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes broccoli og gulerødder. Afdryp pasta og grøntsager i en sigte.
  4. Kom olie og citronsaft i en stor skål og pisk det sammen med klippet purløg, salt og peber.
  5. Kom pasta og grøntsager i skålen. Vend rundt i salaten med to skeer. Smag til med salt og peber.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 31%
2430 kJ - 580 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 37%
Fedt 38%
2625 kJ - 625 kcal

 

Sund hverdagsmad