Minifrikadeller

Nem opskrift på små frikadeller med varm pastasalat.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Frokost, Hovedretter, Madpakker | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Minifrikadeller

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød
1 lille løg
1½ tsk salt
1 æg
1 knsp peber
1½ dl havregryn eller 1 dl hvedemel
2 dl letmælk

25 g smør

Varm pastasalat
4 personer
250 g broccoli
3 gulerødder
200 g pasta fx skruer eller bogstaver

Dressing
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 bundt purløg
salt og peber

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

  1. Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt sammen.
  2. Pil løget og riv det på den grove side af et råkostjern.
  3. Rør peber, æg og revet løg i kødet. Tilsæt havregrynene eller melet. Rør herefter mælken i.

Stegning

  1. Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag fars op på skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken. Se tegningen.
  2. Kom halvdelen af smørret på en pande.
  3. Smelt smørret ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
  4. Læg halvdelen af frikadellerne på panden.
  5. Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
  6. Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  7. Tør panden af med køkkenrulle - det er en voksenopgave.
  8. Steg resten af frikadellerne på samme måde

Varm pastasalat

  1. Skyl og rens broccolien og skær den i små buketter. Skær stokken af broccolien i tern.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes broccoli og gulerødder. Afdryp pasta og grøntsager i en sigte.
  4. Kom olie og citronsaft i en stor skål og pisk det sammen med klippet purløg, salt og peber.
  5. Kom pasta og grøntsager i skålen. Vend rundt i salaten med to skeer. Smag til med salt og peber.

Tips

  • Dressingen kan udskiftes med en færdig pesto.
  • Pastablandingen kan købes dybfrossen.
  • Prøv også små frikadeller til tapas, buffet m.v.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2475 kJ (589 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 10 g

fedt: 23 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 456 kJ (109 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g,

 


Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2638 kJ (628 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 10 g

fedt: 28 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 486 kJ (116 kcal) 

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g