Det skal du bruge
Forret til 10 personer
1 svineskank, ca. 1 kg
1 løg
1
gulerod
½ porre
evt. persillestilke
evt. 1/10 selleri
1
porre
1 spsk timianblade
1 tsk rosmarinnåle
salt og peber
2
leverpostejsforme á ½ l.
250 g mascarpone
2 tsk dijonsennep
½ tsk
Colmans´ sennep
2 tsk grov sennep
1 tsk brune og gule
sennepskorn
Tilbehør
Brød
Ca. 3½ time og tid til afkøling
Sådan gør du
Kom svineskanken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring
vandet i kog igen og skum. Tilsæt suppeurterne. Kog ved lav varme under låg i
ca. 3 timer. Tag skanken op og kasser fedt, svær og ben. Kog lagen ind til ca.
2½ dl.
Skær porren i tynde ringe og giv dem et let opkog, evt. i
suppen.
Pluk kødet i mindre stykker og bland det med porre, timian,
hakket rosmarin, salt og peber. Hæld lagen over og kom det i forme, evt. beklædt
med film. Lad det køle ned og stivne i køleskab. Skær "pork pien" i skiver med
tyndbladet skarp kniv, fx en filetkniv og fjern filmen.
Smag mascarpone til med
sennep. Stil den i køleskab indtil servering.