Min mors "pork pie"

Skøn forret af krydret griseskank beregnet til ti personer.

Af Paul Cunningham | Efterår, Vinter | Forretter, Frokost, Buffet | Jul


Min mors "pork pie"

Tilberedningstid

Ca. 3½ time og tid til afkøling

Det skal du bruge

Forret til 10 personer

1 griseskank, ca. 1 kg
1 løg
1 gulerod
½ porre
evt. persillestilke
evt. 1/10 selleri

1 porre
1 spsk timianblade
1 tsk rosmarinnåle
salt og peber
2 leverpostejsforme á ½ l.

250 g mascarpone
2 tsk dijonsennep
½ tsk Colmans sennep
2 tsk grov sennep
1 tsk brune og gule sennepskorn

Tilbehør

Brød

 

Sådan gør du

Kom griseskanken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt suppeurterne. Kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer. Tag skanken op og kasser fedt, svær og ben. Kog lagen ind til ca. 2½ dl.

Skær porren i tynde ringe og giv dem et let opkog, evt. i suppen.

Pluk kødet i mindre stykker og bland det med porre, timian, hakket rosmarin, salt og peber. Hæld lagen over og kom det i forme, evt. beklædt med film. Lad det køle ned og stivne i køleskab. Skær "pork pien" i skiver med tyndbladet skarp kniv, fx en filetkniv og fjern filmen.

Smag mascarpone til med sennep. Stil den i køleskab indtil servering.

Energifordeling

Nu hedder det griseskank af skank fra gris. Før hed udskæringen skank af skank fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 210 g af retten). Forret til 10 personer: 

Energi: 1398 kJ (333 kcal)

protein: 23 g

kulhydrat: 17 g

kostfibre: 3 g

fedt: 19 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 665 kJ (158 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 9 g