Mimose æg


Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

6 æg
1 spsk grov sennep
3 spsk mayonnaise
1 lille bundt dild
½ citron
Salt og peber

24 pillede rejer, gerne frosne
1 bundt purløg

Tilbehør

Ristet rugbrød, 300 g

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

  1. Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte.
  2. Afkøl dem med koldt vand og pil dem.
  3. Halver æggene, tag blommerne ud og kom dem i en skål.
  4. Læg de halve kogte hvider på et fad.
  5. Rør sennep og mayonnaise i æggeblommerne.
  6. Skyl og hak dild til det svarer til 3 spsk.
  7. Mos det hele sammen med en gaffel til en ensartet konsistens.
  8. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Kom cremen tilbage i hver æggehvide.
  10. Skyl og hak eller klip purløg.
  11. Top med rejer og pynt med klippet purløg.
  12. Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt.
  13. Rist rugbrød.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 20 %
Kulhydrat 39 %
Fedt 40 %
990 kJ – 240 kcal
Gæster