Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
6 personer til buffet eller 3 personer til middag
1 mignon af skinke fra gris, ca. 350 g
Salt og peber
20 g smør
Rugbrødsgranulat
50 g bacon i tern
1 skive rugbrød
½ skalotteløg
Frisk estragon
½ bundt persille
Grøntsager efter eget valg, fx
2-3 skorzonerrødder
1 citron
½ selleri
1-2 porrer
2 gulerødder
1 spsk rapsolie
Små salatblade, fx rød mangol
Dressing
½ dl rapsolie
1½ spsk æbleeddike
Tilbehør
300 g grovbrød
Sådan gør du
- Dup mignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider. Tilsæt ½-1 dl vand, skru ned til svag varme og steg under låg i ca.
10 minutter. - Vend og steg endnu 10 minutter, i alt 20-25 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.
- Steg baconen ved middel varme, til den er næsten gylden og sprød. Hæld overskydende fedt i en kop.
- Skær rugbrødet i små tern og rist dem sammen med baconen. Tilsæt lidt fedt, så brødet bliver sprødt.
- Lige før servering blandes finthakket skalotteløg, hakket estragon og persille i den lune granulat.
- Skræl skorzonerrødderne lige før brug eller læg dem i vand tilsat citron, så de ikke bliver mørke.
- Del grøntsagerne i passende store stykker. Kog dem i vand tilsat salt og olie.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend den med de kogte grøntsager og salaten.
Tips
- Kam fra gris uden svær eller grisemørbrad kan bruges i stedet for mignon fra gris. Kam fra gris skal stege i alt ca. 45 minutter og mørbrad samme tid som mignon.
- Kødet kan også steges i ovnen.
- En rest kold kød i tynde skiver kan bruges til retten.
- Røget spæk kan bruges i stedet for bacon.
Energifordeling
Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 330 g af retten):
Energi: 1808 kJ (432 kcal)
Protein: 21 g
Kulhydrat: 39 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 553 kJ (132 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 6 g