Mignon med rugbrødsgranulat

Skøn ret som er velegnet både til en buffet og til middag.

Af Erwin Lauterbach | Efterår, Vinter | Frokost, Buffet | Gæster, Hverdag, Jul, Weekend, Fest


Skinkemignon med rugbrødsgranulat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer til buffet eller 3 personer til middag

1 mignon af skinke fra gris, ca. 350 g
Salt og peber
20 g smør

Rugbrødsgranulat
50 g bacon i tern
1 skive rugbrød
½ skalotteløg
Frisk estragon
½ bundt persille

Grøntsager efter eget valg, fx
2-3 skorzonerrødder
1 citron
½ selleri
1-2 porrer
2 gulerødder
1 spsk rapsolie
Små salatblade, fx rød mangol

Dressing
½ dl rapsolie
1½ spsk æbleeddike

 

Tilbehør

300 g grovbrød

Sådan gør du

  1. Dup mignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider. Tilsæt ½-1 dl vand, skru ned til svag varme og steg under låg i ca.
    10 minutter.
  3. Vend og steg endnu 10 minutter, i alt 20-25 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.
  4. Steg baconen ved middel varme, til den er næsten gylden og sprød. Hæld overskydende fedt i en kop.
  5. Skær rugbrødet i små tern og rist dem sammen med baconen. Tilsæt lidt fedt, så brødet bliver sprødt.
  6. Lige før servering blandes finthakket skalotteløg, hakket estragon og persille i den lune granulat.
  7. Skræl skorzonerrødderne lige før brug eller læg dem i vand tilsat citron, så de ikke bliver mørke.
  8. Del grøntsagerne i passende store stykker. Kog dem i vand tilsat salt og olie.
  9. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend den med de kogte grøntsager og salaten.

Tips

  • Kam fra gris uden svær eller grisemørbrad kan bruges i stedet for mignon fra gris. Kam fra gris skal stege i alt ca. 45 minutter og mørbrad samme tid som mignon.
  • Kødet kan også steges i ovnen.
  • En rest kold kød i tynde skiver kan bruges til retten.
  • Røget spæk kan bruges i stedet for bacon.

Energifordeling

Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af svin. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 330 g af retten): 

Energi: 1808 kJ (432 kcal)

Protein: 21 g

Kulhydrat: 39 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 20 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 553 kJ (132 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 3 g

Fedt: 6 g