Tilberedningstid
Ca. 1¼ time
Det skal du bruge
4 personer
1 stor eller 2 små mignoner af skinke fra gris, ca. 500 g
Salt og peber
1 spsk smør eller olie
Asparges i æggevinaigrette
2 æg
½ kg hvide asparges
Lidt sukker
1½ spsk eddike
½ tsk sennep
¾ tsk honning
1½ spsk rapsolie
5-7 blade ramsløg eller ½ potte purløg
Tilbehør
1 kg kartofler
Evt. 2 kviste løvstikke
Sådan gør du
Dup mignon tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg det i et ovnfast fad eller lad det blive på panden, hvis den tåler at gå i ovnen. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader. Steg til centrumtemperaturen er 65 grader. Tag kødet ud af ovnen og læg det over på et fad. Stegetiden er ca. 1 time for en mignon på ca. 350 g.
Kog kartoflerne evt. med løvstikke.
Kog æggene hårdkogte og pil dem.
Skræl de hvide asparges fra hoved mod rodenden og skær 1-2 cm af rodenden. Kog aspargesene i saltet vand med lidt sukker i til de er møre. Kogetiden er afhængig af tykkelsen og er ca. 4 minutter for tynde asparges. Tag aspargesene op og lad vandet dryppe af. Læg dem i et fad.
Kom eddike, sennep og honning i en skål og rør det godt sammen, pisk olien i lidt efter lidt, smag til med salt og honning.
Hak de hårdkogte æg og vend dem i dressingen sammen med det fintsnittede ramsløg. Hæld æggevinaigretten over aspargesene.
Skær kødet i skiver.
Tips
- I stedet for mignon kan bruges culotte eller mørbrad fra gris.
- Mignon er mest mør og saftig, hvis den er rosa, så steg den ikke for længe.
- Steg evt. mignon ved 160 grader, hvor stegetiden for en mignon på ca. 350 g er ca. 40 minutter. Mignon kan også steges i en gryde med ½ dl væske. Stegetiden er 20-25 minutter.
- Ved lavtemperatur-stegning ved 100 grader er det nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer fra ovn til ovn.
- Kødet bliver mere saftigt og mørt, hvis det saltes i forvejen med 1 tsk. fint salt pr. kg kød ½ -1 døgn i forvejen.
Energifordeling
Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af skinke fra svin.
Nu hedder det culotte af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeculotte af skinke fra svin.
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 545 g af retten):
Energi: 2006 kJ (478 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 6 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 368 kJ (88 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g