Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 grisemignon, ca. 350 g
salt og peber
2 tsk olie eller 1 spsk smør
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 løg
2½ spsk rødvinseddike
1 dl rødvin
evt. saucejævner
Grillede champignon
1 rød peberfrugt
250 g champignon
1 spsk olie
1 fed hvidløg
persille, helst bredbladet
Råstegte kartofler
500 g kartofler, ikke for store
½ spsk olie
Sådan gør du
Vask kartoflerne godt, skær dem igennem på langs
og vend dem i olie. Læg dem på bagepapir og drys med salt. Sæt dem i en kold
ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg til kartoflerne er møre. Skru temperaturen op til
200 grader, når kødet tages ud af ovnen.
Dup mignonen tør med køkkenrulle, krydr
med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg mignonen i et ovnfast
fad med høje kanter. Krydr kødet med hakket timian, knust hvidløg og knuste
laurbærblade.
Kom
finthakket løg på panden. Tilsæt rødvinseddike og
rødvin. Kog det ind til halv mængde og hæld det i fadet med mignonen. Tilsæt
½-1 dl vand afhængig af, hvor meget sauce man ønsker.
Stil fadet i ovnen sammen med
kartoflerne og lad det stege ved 160 grader i 30-35
minutter. Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 6570 grader. Ved 65 grader er kødet let
rosa og ved 70 grader gennemstegt. Tag mignonen ud af ovnen. Skær kødet i
tynde skiver ved servering. Skyen sies, smages til og jævnes evt. med
saucejævner.
Skær peberfrugten i kvarte. Læg dem
med skindsiden nedad på en grillpande eller almindelig pande til skindet er
sort. Tag peberfrugterne af panden, lad dem køle lidt og fjern det brændte skind
med en kniv. Vend champignon i olie, salt og peber og steg dem lysebrune på en
grillpande eller almindelig pande. Bland champignon med peberfrugter skåret i
brede strimler knust hvidløg, salt og peber. Vend grofthakket persille
i.
Tips
- Det er vigtigt at koge rødvinen, så syren fordamper. Ellers smager saucen ikke godt.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 780 g af retten):
Energi: 2810 kJ (669 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 9 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 359 kJ (86 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g