Mignon med frisk kryddersauce og rødbedesauté

Frisk efterårsret med rødbede og gris.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

2 mignoner af skinke fra gris, a 350 g 
10 g smør eller margarine
salt og peber

Kryddersauce
6 basilikumblade
5-6 mynteblade
2 spsk persille
50 g flødeost med hvidløg 60+ 

Rødbedesauté
300 g rå rødbeder
1 spsk vineddike
15 g smør
1-2 tsk honning
1 syrligt æble

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

Kryddersauce
Hak krydderurterne til kryddersaucen. Rør ingredienserne sammen med 1 spsk vand. Smag til med salt og peber. Stil saucen i køleskabet indtil serveringen.

Rødbedesauté
Riv rødbederne groft eller skær dem i tynde strimler. Kog dem i ¾ l vand med eddike og 1 tsk salt i 5 minutter under låg. Hæld dem i en si og pres dem fri for væde. Varm smør og honning i en gryde. Kom rødbederne i sammen med lidt salt og peber. Svits det godt sammen. Tilsæt æblet skåret i tynde både. Læg låg på. Lad det simre mørt i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere honning.

Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær mignonerne i 3 sm tykke skiver. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande og brun kødet 1 minut på begge sider. Skru ned til middel varme og steg det færdigt ca. 4-5 minutter på hver side. 

Tips

  • I stedet for rødbedesauté kan mignonerne serveres med broccoli eller bønner.
  • I stedet for mignon i skiver kan bruges 4 medaljoner af filet fra gris eller mørbradbøffer.

 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.

Nu hedder udskæringen medaljoner af filet fra gris. Før hed det medaljoner fra svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 560 g af retten): 

Energi: 2294 kJ (548 kcal)

Protein: 42 g

Kulhydrat: 55 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 16 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 410 kJ (98 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g