Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
1 mignon fra gris, ca. 300 g
salt og peber
2 tsk olie
1-2 stilke frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
Figner
2 friske figner
25 g gedeost
1 skive lufttørret skinke, fx parmaskinke
2 spsk sherry- eller anden vineddike
Varm rucolasalat
100 g rucola
1 tsk olie
1 skalotteløg
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en pande ved god varme og brun hurtigt mignonen på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg den i et ovnfast fad og krydr med rosmarin. Sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 40 minutter, til centrumtemperaturen er 65-70 grader.
Skær et kryds i toppen af fignerne og stop gedeosten ned i krydsene. Pak en halv skive lufttørret skinke omkring hver figen og sæt dem i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen sammen med mignonen i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen og hæld vineddiken over. Krydr med salt og peber.
Svits rucola med olie og fintsnittet løg. Tag salaten af panden, når den begynder at falde sammen. Smag til med salt.
Tips
- Mørbrad fra gris kan bruges i stedet for mignon fra gris.
- Store svesker uden sten kan bruges i stedet for friske figner.
- Frisk spinat kan bruges i stedet for rucola.
- Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet rosa, ved 70 grader er det gennemstegt.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten):
Energi: 2287 kJ (547 kcal)
Protein: 43 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 600 kJ (143 kcal)
Protein: 11 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g