Mignon med æblekompot og bagt kål

Saftig ovnstegt mignon fra gris med æblekompot og kål bagt med øl og hvidløg. Pyntes med et drys af små, rå æbletern ved servering.

Af Kristoffer Wolf | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Skinkemignon med æblekompot og bagt kål

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stor eller 2 små mignoner af skinke fra gris, ca. 500 g 
Salt og peber
1 spsk olie

Æblekompot
4 store røde æbler, gerne Gråsten eller Belle de Boskoop, ca. 600 g
1-2 spsk frugteddike fx æbleeddike
1 spsk sukker

Bagt kål
4 fed hvidløg
1 spsk olie
⅓ hvidkål, ca. 500 g
1 dl øl

Pynt
Kørvel eller persille

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Skær 3 æbler i stykker på ca. 2 x 3 cm. Kom eddiken i en gryde og tilsæt æbler og sukker. Kog dem længe ved svag varme under låg uden omrøring, så æblerne i bunden skal koge til mos, mens dem i toppen gerne må beholde noget struktur. Gem det sidste æble til pynt ved servering. Skær det rå æble i små tern og drys over retten.

Knus hvidløgene og hak dem groft. Kom dem i et ovnfast fad med olien og stil dem i ovnen til de bliver gyldne i kanterne – det tager ca. 15 minutter.
Snit kålen i 2 mm tynde strimler. Læg kålen oven på hvidløgene, drys med salt og dæk med stanniol. Bag det yderligere i 20-30 minutter, indtil kålen er mør.
Fjern stanniol. Tilsæt øllet til kålen. Vend rundt og stil det i ovnen igen i nogle minutter. Smag kålen til.

Dup mignon tør med køkkenrulle. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg det i et ovnfast fad eller stil panden i ovnen ved 180 grader. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Centrumtemperaturen skal være 62 – 65 grader. Tag kødet ud af ovnen. Stegetiden er 30-35 minutter for en mignon på ca. 350 g.

Tips

  • Magert kød er mest mørt og saftigt, når det steges rosa.
  • Hvis du gerne vil have det stegt mere end vist på fotoet, så lad centrumtemperaturen komme op på 65-70 grader.
  • Mørbrad fra gris kan bruges i stedet for mignon. Stegetiden er lidt kortere. Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være 62- 65 grader.

Energifordeling

Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 445 g af retten): 

Energi: 1424 kJ (339 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 25 g 

kostfibre: 6 g

fedt: 13 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 319 kJ (76 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Ca. 275 g frugt og grønt pr. person.

 
6 om dagen logo