Mignon i pizzasauce

Her får du en lækker pastaret med gris i tomatsauce, broccoli og oliven.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

1 mignon fra gris, ca. 400 g 
½ spsk olie

Pizzasauce
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
1 dåse hakkede tomater
½-1 dl bouillon
2 tsk tørret oregano
10 sorte oliven
sukker

Tilbehør

300 g tørret pasta 
500 g broccoli = 250 g buketter

Sådan gør du

Kødet
Skær mignonen godt halvt igennem på den lange led. Bred den ud, så den danner en firkant. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en dyb pande ved god varme. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. 
Tag mignonen af panden. Læg den på en tallerken. 

Pizzasauce
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien på den pande, som du lige har brugt til at brune mignonen på. Svits løgene i olien. Hæld de hakkede tomater på panden. Tilsæt bouillon, oregano og grofthakkede oliven sammen med salt og peber. Læg den brunede mignon i saucen. Skru ned til middel varme og steg mignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet jævnligt. Smag saucen til med salt, peber og en anelse sukker. 

Kog pastaen

Skær broccolien i buketter og damp dem møre i letsaltet vand til de stadig har bid.

Energifordeling

Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 630 g af retten): 

Energi: 2992 kJ (715 kcal)

Protein: 50 g

Kulhydrat: 87 g

Kostfibre: 13 g

Fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 479 kJ (114 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 2 g