Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
6 personer
2 mignon fra gris, ca. 350 g
1 spsk akaciehonning
25 g smør
Salt og peber
½ tsk rosmarin
1 appelsin
½ dl fløde 9%
Evt. saucejævner
Bagte kartofler
6 store bagekartofler
1 spsk olivenolie
1 tsk rosmarin
Salat
1 hjertesalat
1 appelsin
1 banan
4 ringe ananas
Dressing
½ appelsin
1 spsk olivenolie
Drys
½ spsk kokosmel
Sådan gør du
Kødet
- Dup grisemignonen tør med køkkenrulle
- Smør grisemignonerne med honning.
- Kom smørret i en gryde. Smelt det ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrun.
- Kom grisemignonerne i gryden og brun den på alle sider. Skru ned.
- Drys kødet med salt, rosmarin og peber.
- Pres appelsinen og hæld saften i gryden sammen med 1 dl vand.
- Læg låg på gryden og steg i 10 minutter.
- Tag kødet op og pak den ind i stanniol, mens du laver saucen.
- Kom fløden i gryden og kog i 5 minutter.
- Smag saucen til med salt, peber og rosmarin.
- Skær grisemignonerne i tynde skiver og anret den i et fad sammen med saucen.
Bagte kartofler
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Vask kartoflerne godt og tør dem med køkkenrulle.
- Skær kartoflerne igennem på langs.
- Læg dem i bradepanden med snitfladen opad.
- Pensl kartoflerne med olie og drys dem med salt og rosmarin.
- Bag kartoflerne i ca. 30 minutter.
Salaten
- Skyl salaten og dup den tør i køkkenrulle. Skær salaten i tynde strimler og læg den i en skål.
- Pil appelsinen. Skær den i terninger og læg dem i skålen
- Skræl bananen. Skær den i skiver og læg dem i skålen.
- Skær ananasringene i små stykker og læg dem i skålen.
Dressing
- Pres appelsinen.
- Kom olie, appelsinsaft, salt og peber i en lille skål og pisk det sammen.
- Hæld dressingen over salaten.
- Drys koksmel over salaten.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 425 g af retten):
Energi: 1724 kJ (411 kcal)
protein: 27 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 5 g
fedt:15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 404 kJ (96 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g