Mignon fra gris med halve bagte kartofler og blandet salat

Superlækker ret med grydestegt mignon krydret med honning og rosmarin og stegt i appelsinsauce. Serveres med bagte kartofler og en salat af hjertesalat, appelsintern, bananskiver og små stykker ananas toppet med et drys kokosmel.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

6 personer

2 mignon fra gris, ca. 350 g 
1 spsk akaciehonning
25 g smør
Salt og peber 
½ tsk rosmarin 
1 appelsin
½ dl fløde 9%
Evt. saucejævner

Bagte kartofler
6 store bagekartofler
1 spsk olivenolie
1 tsk rosmarin

Salat
1 hjertesalat
1 appelsin
1 banan
4 ringe ananas

Dressing
½ appelsin
1 spsk olivenolie

Drys
½ spsk kokosmel

Sådan gør du

Kødet

  1. Dup grisemignonen tør med køkkenrulle
  2. Smør grisemignonerne med honning.
  3. Kom smørret i en gryde. Smelt det ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrun.
  4. Kom grisemignonerne i gryden og brun den på alle sider. Skru ned.
  5. Drys kødet med salt, rosmarin og peber.
  6. Pres appelsinen og hæld saften i gryden sammen med 1 dl vand.
  7. Læg låg på gryden og steg i 10 minutter.
  8. Tag kødet op og pak den ind i stanniol, mens du laver saucen.
  9. Kom fløden i gryden og kog i 5 minutter.
  10. Smag saucen til med salt, peber og rosmarin.
  11. Skær grisemignonerne i tynde skiver og anret den i et fad sammen med saucen.

Bagte kartofler

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Læg bagepapir på en bageplade.
  3. Vask kartoflerne godt og tør dem med køkkenrulle.
  4. Skær kartoflerne igennem på langs.
  5. Læg dem i bradepanden med snitfladen opad.
  6. Pensl kartoflerne med olie og drys dem med salt og rosmarin.
  7. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter.

Salaten

  1. Skyl salaten og dup den tør i køkkenrulle. Skær salaten i tynde strimler og læg den i en skål.
  2. Pil appelsinen. Skær den i terninger og læg dem i skålen
  3. Skræl bananen. Skær den i skiver og læg dem i skålen.
  4. Skær ananasringene i små stykker og læg dem i skålen.

Dressing

  1. Pres appelsinen.
  2. Kom olie, appelsinsaft, salt og peber i en lille skål og pisk det sammen.
  3. Hæld dressingen over salaten.
  4. Drys koksmel over salaten.

Energifordeling

Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 425 g af retten): 

Energi: 1724 kJ (411 kcal)

protein: 27 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 5 g

fedt:15 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 404 kJ (96 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g