Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Mignon
1 mignon fra gris, ca. 350 g
1 tsk salt
peber
15 g smør
2 dl vand
1 spsk sojasauce
1 spsk sovsejævner
Tilbehør
2 dl ris, gerne fuldkorn
1 mellem porre, ca 250 g
2 dl Ingrid ærter
150 g palmekål
1 spsk rapsolie
3 spsk østerssauce
1 fed hvidløg
1 tsk salt
Tilbehør
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog fuldkornsris.
- Kog Ingrid ærterne som anvist på emballagen.
- Start på tilberedning af mignon.
- Snit porrer og palmekål samt pres hvidløg.
- Varm olie i en gryde.
- Steg palmekål og hvidløg gyldent i 5-7 minutter og tilsæt Ingrid ærter. Steg 2 minutter.
- Tilsæt østersauce - først 2 skefulde, smag til med den sidste.
Mignon
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent i en gryde.
- Tilsæt 2 dl vand og soja.
- Steg kødet under låg ved svag varme i 10 minutter.
- Vend kødet og steg endnu i 10 minutter (i alt 20-25 minutter). Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader.
- Vend tilbage til tilberedning af tilbehør.
- Tag kødet op.
- Jævn med sovsejævner.
- Varm sovsen igennem, og smag den til.
- Gør tilbehøret færdigt.
Anretning
- Skær kødet i tynde skiver og anret det ovenpå grøntsagerne og server med fuldkornsris.
Tips
- Servér med groft fuldkornsbrød eller fuldkornspasta i stedet for fuldkornsris.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 625 g af retten):
Energi: 2051 kJ (488 kcal)
Protein: 32 g
Kulhydrat: 54 g
Kostfibre: 16 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 328 kJ (78 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 2 g