Mignon fra gris i citronsauce

Lækker, mager, helstegt mignon fra gris, serveret med irgrønne og sprøde aspargesbroccoli og pasta i cremet citronsauce med bacon.

Af Susanne Palmqvist | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

6 personer

  • 2 mignon fra gris, ca. 700 g
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie, fx rapsolie
  • ½ dl vand

    Sauce
  • 2 dl bouillon
  • 100 g flødeost naturel
  • ½ dl madlavningsfløde, 8%
  • 3-4 spsk citronsaft
  • lidt reven citronskal, ubehandlet
  • hvid peber
  • 50 g bacon i tynde skiver

Tilbehør

450 g fuldkornspasta, tørret eller 750 g frisk

1200 g aspargesbroccoli

Sådan gør du

Kødet

  • Dup mignonen tør med køkkenrulle.
  •  Krydr med salt og peber.
  •  Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
  • Brun hurtigt mignonerne på alle sider, 1 - 2 minutter i alt og tilsæt vand.
  • Lad dem stege ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
  • Vend og steg endnu ca. 10 minutter, i alt 20 - 25 minutter.
  • Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er ca. 65 grader.

Sauce

  • Skær bacon i tynde strimler, og steg dem sprøde på en tør pande. 
  • Læg baconstykkerne på et stykke køkkenrulle og kassér fedtet.
  • Pisk flødeost op med bouillon og madlavningsfløde i en lille gryde. 
  • Varm langsomt op.
  • Smag til med citronsaft og lidt reven citronskal.
  • Vend bacon i saucen, gem evt. lidt til pynt.

Tilbehør

  • Kog fuldkornspasta og aspargesbroccoli, evt. i samme gryde. Broccoli skal kun have 2 minutter.

Servering

  • Anret pasta og aspargesbroccoli på tallerkenen.
  • Skær mignonerne ud i tynde skiver og læg ved. 
  • Hæld saucen over og drys med bacon og citronskal.

Tips

  • I stedet for skinkemignon i skiver kan der bruges 4-6 medaljoner af svinefilet eller mørbradbøffer.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 760 g af retten): 
Energi: 2402 kJ (572 kcal)
Protein: 46 g
Kulhydrat: 52 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 17 g


Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 315 kJ (75 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g