Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
6 personer
- 2 mignon fra gris, ca. 700 g
- 2 tsk salt
- peber
- 1 spsk olie, fx rapsolie
- ½ dl vand
Sauce - 2 dl bouillon
- 100 g flødeost naturel
- ½ dl madlavningsfløde, 8%
- 3-4 spsk citronsaft
- lidt reven citronskal, ubehandlet
- hvid peber
- 50 g bacon i tynde skiver
Tilbehør
450 g fuldkornspasta, tørret eller 750 g frisk
1200 g aspargesbroccoli
Sådan gør du
Kødet
- Dup mignonen tør med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
- Brun hurtigt mignonerne på alle sider, 1 - 2 minutter i alt og tilsæt vand.
- Lad dem stege ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
- Vend og steg endnu ca. 10 minutter, i alt 20 - 25 minutter.
- Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er ca. 65 grader.
Sauce
- Skær bacon i tynde strimler, og steg dem sprøde på en tør pande.
- Læg baconstykkerne på et stykke køkkenrulle og kassér fedtet.
- Pisk flødeost op med bouillon og madlavningsfløde i en lille gryde.
- Varm langsomt op.
- Smag til med citronsaft og lidt reven citronskal.
- Vend bacon i saucen, gem evt. lidt til pynt.
Tilbehør
- Kog fuldkornspasta og aspargesbroccoli, evt. i samme gryde. Broccoli skal kun have 2 minutter.
Servering
- Anret pasta og aspargesbroccoli på tallerkenen.
- Skær mignonerne ud i tynde skiver og læg ved.
- Hæld saucen over og drys med bacon og citronskal.
Tips
- I stedet for skinkemignon i skiver kan der bruges 4-6 medaljoner af svinefilet eller mørbradbøffer.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 760 g af retten):
Energi: 2402 kJ (572 kcal)
Protein: 46 g
Kulhydrat: 52 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 315 kJ (75 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g