Mexicanske pizzaer

Nem pizza med tortilla som pizzabund. Fyldet består af en krydret kødsauce af hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling, som drysses med ost og oregano inden bagningen. Toppes med peberfrugt i tern ved servering.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Mexicanske pizzaer

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

1 person

100 g hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling, ca. 10% fedt
1 lille løg
1 gulerod
1 spsk tomatkoncentrat
½ dl bouillon
½ tsk paprika
¼ tsk stødt spidskommen
1 tsk syltet jalapeno chili
Salt
2 medium fuldkornstortillas, ca. 80 g
20 g revet mild ost, 30+,16% fedt
1 tsk tørret oregano

Tilbehør

½ rød peberfrugt evt. snackpeber

Sådan gør du

Pil løget og skær det i tern. Skræl guleroden og skær den i tynde skiver. Sæt en pande eller gryde på god varme. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Kom løg og gulerod i og steg det med 2-3 minutter, mens du hele tiden rører i det. Kom tomatkoncentrat, bouillon, paprika, spidskommen, afdryppet og hakket jalapeno og lidt salt i. Bring det i kog. Lad kødsaucen småkoge ved middelvarme 5-10 minutter uden låg. Rør af og til. Saucen skal være tykflydende, så er den færdig. Smag den til med evt. salt og krydderier.

Tænd ovnen på 225 grader.

Læg tortillaerne på bagepapir på en bageplade. Fordel kødsauce over, og drys med ost og oregano. Bag pizzaerne i ovnen ved 225 grader på midterste ovnribbe 10-15 minutter.

Drys pizzaerne ved servering med peberfrugt i tern.

Tips

  • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så brug 1 tortilla mere og fordel kødsaucen på 3 tortilla og brug 2 spsk revet ost ekstra.
  • Hvis du har en pizza tilovers fra dagen før, kan den klappes sammen og varmes på en pande. 
  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.
  • Du kan også vælge at lave en større portion af kødsaucen, opbevare resten tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem, og spise det i nogle af de tiloversblevne tortillas.
  • Resten af tortillaerne kan du opbevare i køleskabet i en plastpose beregnet til mad. De kan holde sig 3-4 dage.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2186 kJ (521 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 53 g

kostfibre: 12 g

fedt: 15 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 452 kJ (108 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 11 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2316 kJ (551 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 53 g

kostfibre: 12 g

fedt: 20 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 479 kJ (114 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g