Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød
4 forårsløg
½ squash
1 dl tomatpuré
1 dl bouillon
½-1 tsk tørret chili (blandingskrydderi)
½-1 spsk syltet jalapeno
5 g hvid eller mørk chokolade
salt
4 mellemstore tortillas
20 g reven mild ost, fx mozzarella eller emmentaler
Salat
1 gul peberfrugt
½ agurk
1 lime
salt og peber
Sådan gør du
Hvis du ikke har ovngrill, tændes ovnen på 250
grader.
Snit forårsløgene i tynde skiver. Skær squashen i små tern. Varm en
gryde op ved god varme og svits kødet heri, rør hele tiden. Svits løg og squash
med, når kødet har skiftet farve. Kom tomatpuré, bouillon, chili, afdryppet
og hakket jalapeno, chokolade og salt i. Bring det i kog. Kog kødsaucen
ved middel varme ca. 5 minutter uden låg. Smag til.
Skær
peberfrugt og agurk i små tern. Bland dem i en skål og smag til med limesaft,
salt og peber.
Læg tortillas på bagepapir på en
bageplade. Drys osten over den ene af dem. Stil dem i ovnen under ovngrillen
eller ved 250 grader til osten er gylden. Læg en tortilla på et fad. Fordel ⅓
af kødsaucen over. Læg en tortilla over, forsæt på samme måde og slut med den
tortilla, hvor der er ost på.
Tips
- 1 spsk tørrede, hakkede abrikoser kan kommes i kødsaucen.
- I stedet for squash kan bruges 1 gulerod.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2925 kJ (696 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 85 g
kostfibre: 16 g
fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 437 kJ (104 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 3055 kJ (727 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 85 g
kostfibre: 16 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 457 kJ (109 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g