Mexicansk tortillatærte med hakket grisekød

Velsmagende tortillatærte med fyld af krydret hakket grisekød. Serveres med en sprød salat af agurk og peberfrugt.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Mexicansk tortillatærte med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød
4 forårsløg
½ squash
1 dl tomatpuré
1 dl bouillon
½-1 tsk tørret chili (blandingskrydderi)
½-1 spsk syltet jalapeno
5 g hvid eller mørk chokolade
salt
4 mellemstore tortillas
20 g reven mild ost, fx mozzarella eller emmentaler

Salat
1 gul peberfrugt
½ agurk
1 lime
salt og peber

Sådan gør du

Hvis du ikke har ovngrill, tændes ovnen på 250 grader.

Snit forårsløgene i tynde skiver. Skær squashen i små tern. Varm en gryde op ved god varme og svits kødet heri, rør hele tiden. Svits løg og squash med, når kødet har skiftet farve. Kom tomatpuré, bouillon, chili, afdryppet og hakket jalapeno, chokolade og salt i. Bring det i kog. Kog kødsaucen ved middel varme ca. 5 minutter uden låg. Smag til.

Skær peberfrugt og agurk i små tern. Bland dem i en skål og smag til med limesaft, salt og peber.

Læg tortillas på bagepapir på en bageplade. Drys osten over den ene af dem. Stil dem i ovnen under ovngrillen eller ved 250 grader til osten er gylden. Læg en tortilla på et fad. Fordel ⅓ af kødsaucen over. Læg en tortilla over, forsæt på samme måde og slut med den tortilla, hvor der er ost på.

Tips

  • 1 spsk tørrede, hakkede abrikoser kan kommes i kødsaucen.
  • I stedet for squash kan bruges 1 gulerod.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2925 kJ (696 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 85 g

kostfibre: 16 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 437 kJ (104 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 13 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3055 kJ (727 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 85 g

kostfibre: 16 g

fedt: 22 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 457 kJ (109 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g