Mexicansk taco-fyld af hakket grisekød med tomatrelish

Sprøde, lækre tacoskaller med hakket grisekød og krydderier inspireret af det Mexicanske køkken. Serveres med tomatrelish, peberfrugt og bønnespirer.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Mexicansk taco-fyld af hakket svinekød med tomatrelish

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket grisekød, ca. 10% fedt 
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
½ dl tomatpuré
2 tsk kryddermix, fx Taco
evt. 1 lille moden mango
salt og peber
6 tacoskaller

Tomatrelish
3-4 tomater
1 lille løg, evt. salatløg
200 g majskerner

Dressing til tomatrelish
1 tsk appelsinskal
1 spsk vineddike
1 spsk appelsinsaft

Tilbehør

Peberfrugt
Bønnespirer
Evt. 1 spsk. reven ost

 

Sådan gør du

Skær et låg af tomaterne. Pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i små tern. Hak løget. Bland tomater, løg og majskerner. Riv appelsinskallen og bland alle ingredienser til dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld det over grøntsagerne og bland det godt.

Hak løg og hvidløg fint. Kom olien på en pande og varm den godt op. Svits løg og kød ved god varme under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpuré, kryddermix, evt. mangostrimler, salt og peber og lad det småstege i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med strimler af peberfrugt, bønnespirer samt evt. lidt reven ost.
Hæld væden fra tomatrelishen.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2409 kJ (574 kcal)

protein: 36 g 

kulhydrat: 55 g

kostfibre: 9 g

fedt: 21 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 419 kJ (100 kcal)

protein: 7 g 

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2571 kJ (612 kcal)

protein: 34 g 

kulhydrat: 55 g

kostfibre: 9 g

fedt: 26 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 447 kJ (106 kcal)

protein: 6 g 

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g




Ca. 325 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo