Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
½ dl tomatpuré
2 tsk kryddermix, fx Taco
evt. 1 lille moden mango
salt og peber
6 tacoskaller
Tomatrelish
3-4 tomater
1 lille løg, evt. salatløg
200 g majskerner
Dressing til tomatrelish
1 tsk appelsinskal
1 spsk vineddike
1 spsk appelsinsaft
Tilbehør
Peberfrugt
Bønnespirer
Evt. 1 spsk. reven ost
Sådan gør du
Skær et låg af tomaterne. Pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i små tern. Hak løget. Bland tomater, løg og majskerner.
Riv appelsinskallen og bland alle ingredienser til dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld det over grøntsagerne og bland det godt.
Hak løg og hvidløg fint. Kom olien på en pande og varm den godt op. Svits løg og kød ved god varme under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpuré, kryddermix, evt. mangostrimler, salt og peber og lad det småstege i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med strimler af peberfrugt, bønnespirer samt evt. lidt reven ost.
Hæld væden fra
tomatrelishen.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2409 kJ (574 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 9 g
fedt: 21 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 419 kJ (100 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2571 kJ (612 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 9 g
fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 447 kJ (106 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g
Ca. 325 g frugt og grønt pr. person