Mexicansk svinekotelet med majssalsa

Mexicansk svinekotelet med majssalsa

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

1 person

1 svinekotelet uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
10 g smør

Salsa
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie 
½ tsk oregano
1 tsk ancho style chilipeber
1 dl bouillon, gerne grøntsagsbouillon
150 g majskerner, frosne eller fra dåse
1 stor tomat

Tilbehør

150 g snittede grøntsager, 10 g tortilla chips, evt. nachos

 

Sådan gør du

Salsa
Hakket løg og knust hvidløg svitses klare i olien på en pande ved middel varme i 4 minutter, uden at de tager farve.
Tilsæt oregano, ancho style chili, bouillon samt majs og lad det koge i 10 minutter uden låg ved svag varme. Halver tomaten, fjern kernerne og skær den i små tern. Kom tomaten i, kog op og smag til med salt samt ekstra chili.

Svinekotelet
Dup koteletten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og brun den på en pande ved god varme i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg koteletten færdig ca. 3 minutter på hver side.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Når kødet spises uden fedtkant
Protein 28%
kulhydrat 44%
Fedt 28%
2225 kJ - 530 kcal

Når kødet spises med fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 38%
Fedt 37%
2525 kJ - 600 kcal