Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
1 person
1 svinekotelet uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
10 g smør
Salsa
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
½ tsk oregano
1 tsk ancho style chilipeber
1 dl bouillon, gerne grøntsagsbouillon
150 g majskerner, frosne eller fra dåse
1 stor tomat
Tilbehør
150 g snittede grøntsager, 10 g tortilla chips, evt. nachos
Sådan gør du
Salsa
Hakket løg og knust hvidløg svitses klare i olien på en pande ved middel varme i 4 minutter, uden at de tager farve.
Tilsæt oregano, ancho
style chili, bouillon samt majs og lad det koge i 10 minutter uden låg ved svag
varme. Halver tomaten, fjern kernerne og skær den i små tern. Kom tomaten i, kog
op og smag til med salt samt ekstra chili.
Svinekotelet
Dup
koteletten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og brun den på en
pande ved god varme i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg
koteletten færdig ca. 3 minutter på hver side.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Når kødet spises uden fedtkant
Protein 28%
kulhydrat 44%
Fedt 28%
2225 kJ - 530 kcal
Når kødet spises med fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 38%
Fedt 37%
2525 kJ - 600 kcal