Mexicansk salat - slanke

Lækker, mættende kalorielet salat med krydret schnitzel af inderlår fra gris. Kan også laves med kalveschnitzel, oksebøf eller kyllingebryst. Serveres med fuldkornstortilla til.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Mexicansk salat

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

1 person

1 schnitzel af inderlår fra gris, 1 cm tyk, ca. 125 g 
Salt og peber
¼ tsk paprika, gerne røget
½ tsk tørret oregano
½ lille fed hvidløg
1 tsk olie

100 g spidskål, hvidkål eller icebergsalat
100 g ananas, renset vægt, frisk eller usødet fra dåse
¼ agurk
5 cherrytomater
1 forårsløg
½ lime eller 1 spsk citronsaft
1 tsk olie - gerne olivenolie
½-1 tsk syltet jalapeno chili

Tilbehør

1 medium fuldkornstortillas, ca. 40 g

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bland salt, peber, paprika, oregano og finthakket hvidløg. Vend schnitzlen i blandingen. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før det skal i salaten. 

Rul tortillaen sammen som en roulade, og skær den i meget tynde skiver. Steg strimlerne sprøde på en pande. Server de sprøde strimler af tortillas til salaten.

Snit kålen fint. Skær ananassen i tern. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i halve. Snit løget. Bland grøntsagerne på en stor tallerken. Fordel kødet over. Dryp limesaft og olie samt finthakket jalapenos over salaten.

Tips

  • I stedet for schnitzel af inderlår fra gris kan du bruge minutkotelet uden fedtkant, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst.
  • Lav evt. dobbelt portion, så du har til næste dag fx i madpakken. Hvis du steger schnitzel som skal bruges i madpakken næste dag, er det bedst først at skære den i strimler næste dag. De sprøde tortillas blandes ikke i salaten, men pakkes ind for sig, for ikke at blive bløde.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten): 

Energi: 1869 kJ (445 kcal) 

protein: 35 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 9 g

fedt: 15 g 

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 324 kJ (77 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g