Mexicansk minutkotelet med majssalsa

Nem, lækker ret med saftigt grisekød, sprøde grøntsager og et strejf af Mexico.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

1 person

1 minutkotelet uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt
Peber 
10 g smør

Salsa
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie 
½ tsk oregano
1 tsk ancho style chilipeber
1 dl bouillon, gerne grøntsagsbouillon
150 g majskerner, frosne eller fra dåse
1 stor tomat

Tilbehør

  • 150 g snittede grøntsager, fx spidskål og revne gulerødder.
  • 10 g tortilla chips, evt. nachos.

 

Sådan gør du

Salsa

  1. Hakket løg og knust hvidløg svitses klare i olien på en pande ved middel varme i 4 minutter, uden at de tager farve.
  2. Tilsæt oregano, ancho style chili, bouillon samt majs og lad det koge i 10 minutter uden låg ved svag varme.
  3. Halver tomaten, fjern kernerne og skær den i små tern.
  4. Kom tomaten i, kog op og smag til med salt samt ekstra chili. 

Minutkotelet

  1. Dup koteletten tør med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber og brun den på en pande ved god varme i 1 minut på hver side.
  3. Skru ned til middel varme og steg koteletten færdig ca. 3 minutter på hver side.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet. Tidligere hed det svinekotelet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 775 g af retten): 

Energi: 3636 kJ (866 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 12 g

fedt: 46 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 468 kJ (111 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 6 g