Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
1 person
1 minutkotelet uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
10 g smør
Salsa
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
½ tsk oregano
1 tsk ancho style chilipeber
1 dl bouillon, gerne grøntsagsbouillon
150 g majskerner, frosne eller fra dåse
1 stor tomat
Tilbehør
- 150 g snittede grøntsager, fx spidskål og revne gulerødder.
- 10 g tortilla chips, evt. nachos.
Sådan gør du
Salsa
- Hakket løg og knust hvidløg svitses klare i olien på en pande ved middel varme i 4 minutter, uden at de tager farve.
- Tilsæt oregano, ancho style chili, bouillon samt majs og lad det koge i 10 minutter uden låg ved svag varme.
- Halver tomaten, fjern kernerne og skær den i små tern.
- Kom tomaten i, kog op og smag til med salt samt ekstra chili.
Minutkotelet
- Dup koteletten tør med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber og brun den på en pande ved god varme i 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg koteletten færdig ca. 3 minutter på hver side.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet. Tidligere hed det svinekotelet.
Næringsindhold pr. person (ca. 775 g af retten):
Energi: 3636 kJ (866 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 12 g
fedt: 46 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 468 kJ (111 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g