Mexicansk mignon fra gris i chilipebersauce

Lækker fuldkornstortilla med skiver af helstegt mignon, edamame spread og en chili peber sauce med fart på smagen. Denne ret byder på mindst 400 gram grønt pr. person.

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

3 personer

1 mignon fra gris, ca. 350 g
1 tsk salt
¼ tsk stødt sød chili
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
½ dl vand

Sauce
1 lille løg, ca 65 g
1 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt, ca 200 g
1 gul peberfrugt, ca 200 g
1 syltet chilipeber fra glas eller dåse
1 dåse flåede tomater, gerne hakkede
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
1 stang hel kanel
3 hele nelliker
1 knsp stødt spidskommen
1 tsk salt
1 knivspids peber

Edamame spread

200 g edamame bønner uden bælg
1 fed hvidløg
1 ½ spsk olivenolie
1 knivspids salt
1 knivspids peber
3 spsk yoghurt naturel, 0,5%

Salat
1 stor gulerod, 150 g
100 g babyspinat

Tilbehør

6 fuldkornstortillas, 270 g.

Sådan gør du

Sauce

  • Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugterne i tern. 
  • Finhak chilipeberen og de flåede tomater, gem væden fra tomaterne. 
  • Svits løg og hvidløg i 1 minut i olien ved middel varme i en gryde. 
  • Tilsæt kanel, nelliker og spidskommen og steg videre ved svag varme i 3 minutter. 
  • Tilsæt peberfrugterne, chilipeberen og de hakkede, flåede tomater med væden.
  • Lad det hele simre ved svag varme i 15 minutter med låg og derefter 15 minutter uden låg.

Kødet

  • Dup mignonen tør med køkkenrulle.
  • Krydr med salt og peber.
  • Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varmt. 
  • Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
  • Brun hurtigt mignonen på alle sider, 1 - 2 minutter i alt og tilsæt vand.
  • Lad kødet stege ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
  • Vend og steg endnu ca. 10 minutter, i alt 20 - 25 minutter.
  • Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er ca. 65 grader.

Edamame spread

  • Giv edamamebønnerne et kort opkog eller overhæld dem med kogende vand.
  • Kom edamamebønner, presset hvidløg og yoghurt naturel i en blender og kør en grov creme.
  • Smag til med salt og peber og evt. stødt spidskommen.

Salat

  • Snit eller riv gulerødderne fint.
  • Skyl babysalaten, hvis den ikke er skyllet, og dup den tør med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.

 

Tips

  • Hvis du har en rest af noget kød i køleskabet, det kan være flæskesteg, koteletter, mørbrad eller andet, kan du bruge det i stedet for mignon. Skær da kødet i tynde skiver eller strimler og server koldt i tortilla.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 700 g af retten): 
Energi: 3167 kJ (754 kcal)
Protein: 49 g
Kulhydrat: 65 g
Kostfibre: 20 g
Fedt: 29 g


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 455 kJ (108 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 4 g