Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
3 personer
1 mignon fra gris, ca. 350 g
1 tsk salt
¼ tsk stødt sød chili
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
½ dl vand
Sauce
1 lille løg, ca 65 g
1 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt, ca 200 g
1 gul peberfrugt, ca 200 g
1 syltet chilipeber fra glas eller dåse
1 dåse flåede tomater, gerne hakkede
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
1 stang hel kanel
3 hele nelliker
1 knsp stødt spidskommen
1 tsk salt
1 knivspids peber
Edamame spread
200 g edamame bønner uden bælg
1 fed hvidløg
1 ½ spsk olivenolie
1 knivspids salt
1 knivspids peber
3 spsk yoghurt naturel, 0,5%
Salat
1 stor gulerod, 150 g
100 g babyspinat
Tilbehør
6 fuldkornstortillas, 270 g.
Sådan gør du
Sauce
- Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugterne i tern.
- Finhak chilipeberen og de flåede tomater, gem væden fra tomaterne.
- Svits løg og hvidløg i 1 minut i olien ved middel varme i en gryde.
- Tilsæt kanel, nelliker og spidskommen og steg videre ved svag varme i 3 minutter.
- Tilsæt peberfrugterne, chilipeberen og de hakkede, flåede tomater med væden.
- Lad det hele simre ved svag varme i 15 minutter med låg og derefter 15 minutter uden låg.
Kødet
- Dup mignonen tør med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varmt.
- Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
- Brun hurtigt mignonen på alle sider, 1 - 2 minutter i alt og tilsæt vand.
- Lad kødet stege ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
- Vend og steg endnu ca. 10 minutter, i alt 20 - 25 minutter.
- Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er ca. 65 grader.
Edamame spread
- Giv edamamebønnerne et kort opkog eller overhæld dem med kogende vand.
- Kom edamamebønner, presset hvidløg og yoghurt naturel i en blender og kør en grov creme.
- Smag til med salt og peber og evt. stødt spidskommen.
Salat
- Snit eller riv gulerødderne fint.
- Skyl babysalaten, hvis den ikke er skyllet, og dup den tør med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
Tips
- Hvis du har en rest af noget kød i køleskabet, det kan være flæskesteg, koteletter, mørbrad eller andet, kan du bruge det i stedet for mignon. Skær da kødet i tynde skiver eller strimler og server koldt i tortilla.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 700 g af retten):
Energi: 3167 kJ (754 kcal)
Protein: 49 g
Kulhydrat: 65 g
Kostfibre: 20 g
Fedt: 29 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 455 kJ (108 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 4 g