Mexicansk kødsauce i snackpeber

Nem opskrift til en person på mexicansk kødsauce i snackpeber, som kan laves af hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling efter eget valg. Serveres med ris til.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Snackpeber med mexicansk kødsauce

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

1 person

125 g hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling ca. 10% fedt

1 snackpeber, ca. 100 g
1 lille løg
2 tomater
½-1 æble
1 tsk syltede jalapenos chili og 1 tsk af lagen
Evt. 1 fed hvidløg
2 spsk rosiner
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt spidskommen
Salt og peber

Tilbehør

50 g ris – helst fuldkornsris
3 spsk yoghurt naturel, skyr eller andet surmælksprodukt
Evt. koriander
Kog risen efter anvisning på emballagen.

Sådan gør du

  1. Skyl og skær snackpeberen igennem på langs. Fjern kerner og evt. stilk eller lad den være med og skær den fra på tallerkenen.
  2. Skær pillet løg, tomater, æble og jalapenos i tern. Sæt en pande eller gryde på god varme. Kom kød, løg og evt. presset eller hakket hvidløg på panden, vend det, til kødet har skiftet farve. Tilsæt tomater og rosiner, og lad det småkoge 3-4 minutter under omrøring.
  3. Tilsæt æble, kanel, spidskommen, jalapenos og lage og rør rundt i kødsaucen.
  4. Læg de halve snackpebre over kødsaucen. Lad det småkoge under låg ca. 10 minutter.
  5. Tag pebrene op på en tallerken.
  6. Smag kødsaucen til med salt og peber. Fyld kødsaucen i de halve pebre.
  7. Pynt evt. med skyllede korianderblade.

Tips

  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Du kan også vælge at lave en større portion af kødsaucen og opbevare den tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem og spise det i tortillas, taco skaller, pitabrød m.v.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 795 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2396 kJ (570 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 71 g

kostfibre: 11 g

fedt: 11 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 301 kJ (72 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 795 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2558 kJ (609 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 71 g

kostfibre: 11 g

fedt: 16 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 322 kJ (77 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g