Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
1 lille løg
1 squash, ca. 250 g
25 g chorizopølse
½ spsk olie
1 lille glas hot eller mild tacosauce, ca. 2 dl
1 dl bouillon
1 tsk oregano
salt og peber
evt. persille
Tilbehør
125 g hurtigkogte ris og 2 skiver grovbrød, 70 g
Sådan gør du
Kog risene.
Hak løget i tern. Skær squashen i tern. Skær pølsen i små
tern.
Varm olien i en gryde og svits løg, squash, pølse og kød til kødet
har skiftet farve. Tilsæt tacosauce, bouillon og oregano. Lad retten koge uden
låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. Pynt evt. med
persille.
Tips
- I stedet for squash kan bruges ½ aubergine.
- Kødfyldet kan bruges i majspandekager.
- Retten kan serveres med en blandet salat af tomat, majs, agurk og grøn salat.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2590 kJ (617 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 78 g
kostfibre: 6 g
fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 379 kJ (90 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g
Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2720 kJ (648 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 78 g
kostfibre: 6 g
fedt 20 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 398 kJ (95 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g