Mexi kotelet med chilirub og mexi coleslaw

Lækker sund opskrift til en person på kotelet fra gris med spicy chilirub, mexi coleslaw og pasta.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Mexi kotelet med chilirub og mexi coleslaw

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

1 person

1 kotelet fra gris uden fedtkant og ben 2 cm tyk, ca.100 g
1 tsk olie

Chilirub:
1 stor spsk græskarkerner, ca.10 g
¼ tsk stødt chipotle eller chiliflager
½ tsk paprika, gerne røget
¼ tsk stødt spidskommen
1/8 tsk salt

Mexi-coleslaw:
100 g spidskål eller hvidkål
¼ grøn peberfrugt
2 spsk rosiner

Dressing:
1 spsk. lime- eller citronsaft
1 tsk olie
Salt, peber og ¼ tsk sukker

Tilbehør

75 g pasta – helst fuldkornspasta

Sådan gør du

Lav først coleslaw: Snit kålen meget fint. Fjern kerner fra peberfrugten, skær den i små tern og den bland med spidskål og rosiner.
Pisk limesaft og olie sammen, smag til med salt, peber og sukker og vend det i salaten.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
Dup koteletten tør med køkkenrulle.
Hak græskarkernerne fint. Bland chilirub ingredienserne sammen på en tallerken og vend koteletten heri, så den bliver godt dækket over det hele.

Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg den færdig 2-3 minutter på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden. 

Tips

  • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, kan du spise en kotelet mere eller spise mere pasta.
  • I stedet for koteletter fra gris kan bruges schnitzler fra gris.
  • Lav evt. dobbeltportion af coleslaw. Den kan bruges som tilbehør dagen efter eller som en del af madpakken fx med et par frikadeller og groft brød.
  • Har du en rest råt kød til overs kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Koteletter kan også holde sig i køleskab tildækket 2 dage.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen kotelet fra gris. Før hed det svinekotelet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 565 g af retten): 

Energi: 2899 kJ (693 kcal)

Protein: 37 g

Kulhydrat: 69 g

Kostfibre: 12 g

Fedt: 28 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 514 kJ (123 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g