Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 dl æggehvide
225 g sukker
1 tsk. lys vineddike, evt. hvid balsamico
1 spsk. majsmel
Creme Chantilly:
1½ dl piskefløde
Korn af 1 stang vanilje
1 dl yoghurt naturel 10%
2- 3 spsk sukker
350 – 400 g blandede kirsebær, solbær, ribs. Jordbær og hindbær
2 spsk sukker
Sådan gør du
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt af gangen. Pisk til du har en tyk og blank marengsdej.
Tilsæt vineddike, drys majsmelet over og fold begge dele i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag sukker på. Tegn 4 store ovaler med fingeren, hvori marengsdejen toppes. Lav en fordybning i dejen med bagsiden af en ske, det er i denne fordybning fyldet senere skal anrettes.
Bag marengsene ved 130 grader i 45 – 50 minutter, til de er faste.
Lad kagerne afkøle lidt på pladen, før de flyttes over på en bagerist og afkøler helt.
Pisk fløden stiv, vend den med yoghurt og smag til med vanilje og sukker.
Fordel cremen i de store marengs, sammen med bærrene, der er rørt med lidt sukker.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 4%
Kulhydrat 67%
Fedt 29%
2219 kJ – 530 kcal