Mega mexi-salat

Lækker, hurtig salat med krydret grisekød og spidskål blandet med frisk ananas og sprøde grøntsager. Ved servering dryppes salaten med limesaft og olie samt finthakket jalapenos.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Mega mexi-salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler 1 cm tyk, ca. 125 g pr. stk
Salt og peber
½ tsk paprika, gerne røget
1 tsk tørret oregano
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie

½ spidskål, ca. 200 g
200 g ananas, renset vægt, frisk eller usødet fra dåse
½ agurk
10 cherrytomater
1-2 forårsløg
1 lime eller 2 spsk citronsaft
2 tsk olie - gerne olivenolie
1-1½ tsk syltet jalapeno chili

Tilbehør

4 medium fuldkornstortillas, ca. 160 g
1 tsk olie

2 spsk græskarkerner eller mandler

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bland salt, peber, paprika, oregano og finthakket hvidløg. Vend skinkeschnitzlerne i blandingen. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Se fligtest. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før det skal i salaten. Hvis den ene schnitzel skal bruges i madpakken næste dag, er det bedst først at skære den i strimler næste dag.

Rul hver tortilla sammen som en roulade, og skær den i meget tynde skiver. Steg strimlerne sprøde i olie på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle. Server de sprøde strimler af tortillas til salaten.

Snit kålen fint. Skær ananassen i tern. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i halve. Snit løget. Bland grøntsagerne på en stor tallerken. Fordel kødet over. Dryp limesaft og olie samt jalapenos evt. finthakket over salaten.

Tips

  • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så kom ½ dåse kikærter eller kidneybønner i salaten, så mætter den bedre.
  • Rester af salaten kan bruges næste dag fx i madpakken. De sprøde tortillas og græskarkerner blandes ikke i salaten, men pakkes ind for sig, for ikke at blive bløde. 
  • Græskarkerner eller mandler og andre nødder kan ristes på en tør pande, det får dem til at smage af mere.
  • I stedet for schnitzel kan du bruge minutkoteletter, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst i strimler.
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Schnitzler kan også holde sig i køleskab tildækket 2 dage.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen schnitzler fra gris. Før hed det skinkeschnitzler.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 623 g af retten): 

Energi: 2542 kJ (608 kcal)

Protein: 40 g

Kulhydrat: 60 g

Kostfibre: 13 g

Fedt: 20 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 408 kJ (98 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g