Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler 1 cm tyk, ca. 125 g pr. stk
Salt og peber
½ tsk paprika, gerne røget
1 tsk tørret oregano
1 lille fed hvidløg
1 tsk olie
½ spidskål, ca. 200 g
200 g ananas, renset vægt, frisk eller usødet fra dåse
½ agurk
10 cherrytomater
1-2 forårsløg
1 lime eller 2 spsk citronsaft
2 tsk olie - gerne olivenolie
1-1½ tsk syltet jalapeno chili
Tilbehør
4 medium fuldkornstortillas, ca. 160 g
1 tsk olie
2 spsk græskarkerner eller mandler
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bland salt, peber, paprika, oregano og finthakket hvidløg. Vend skinkeschnitzlerne i blandingen. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Se fligtest. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før det skal i salaten. Hvis den ene schnitzel skal bruges i madpakken næste dag, er det bedst først at skære den i strimler næste dag.
Rul hver tortilla sammen som en roulade, og skær den i meget tynde skiver. Steg strimlerne sprøde i olie på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle. Server de sprøde strimler af tortillas til salaten.
Snit kålen fint. Skær ananassen i tern. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i halve. Snit løget. Bland grøntsagerne på en stor tallerken. Fordel kødet over. Dryp limesaft og olie samt jalapenos evt. finthakket over salaten.
Tips
- Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så kom ½ dåse kikærter eller kidneybønner i salaten, så mætter den bedre.
- Rester af salaten kan bruges næste dag fx i madpakken. De sprøde tortillas og græskarkerner blandes ikke i salaten, men pakkes ind for sig, for ikke at blive bløde.
- Græskarkerner eller mandler og andre nødder kan ristes på en tør pande, det får dem til at smage af mere.
- I stedet for schnitzel kan du bruge minutkoteletter, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst i strimler.
- Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Schnitzler kan også holde sig i køleskab tildækket 2 dage.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen schnitzler fra gris. Før hed det skinkeschnitzler.
Næringsindhold pr. person (ca. 623 g af retten):
Energi: 2542 kJ (608 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 408 kJ (98 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g