Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket grisekød
Salt
Peber
½ spsk olie
Fyld
½-1 peberfrugt, fx gul
1 glas grillede artiskokker
1 spsk grøn eller sort tapenade (olivenpasta)
2 spsk yoghurt naturel
2 italienske boller, a ca. 100 g
4-6 blade salat, fx frillice eller iceberg
Tilbehør
2 gulerødder
2 æbler
Evt. citron- eller appelsinsaft
Sådan gør du
Kødet
- Form to flade "bøffer" på 1 cm i højden.
- Krydr dem med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun "bøfferne" ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side til kødet er gennemstegt.
- Tag kødet af panden.
Fyld
- Skær peberfrugten i skiver.
- Skær to stykker artiskok i mindre stykker.
- Rør tapenaden sammen med yoghurt og smag til med salt og peber.
- Flæk bollerne og fyld dem med salat, "bøffer", peber-frugt, artiskok og tapenadeblanding.
Tilbehør
- Skær gulerødderne i stave og æblerne i tynde både, bland dem og dryp evt. med citronsaft.
Tips
- Resten af artiskokkerne kan anvendes på pizzaer, salater eller sandwich.
- Tapenaden kan erstattes af 2 spsk hakkede oliven. Resten af tapenaden kan smørres på ristede flute-skiver og spises til salater og supper.
- Artiskokker kan udskiftes med tomatskiver.
- En skive færdigstegt bacon kan lægges i hver burger.
- Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2336 kJ (556 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 15 g
Fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 388 kJ (92 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g
Ca. 225 g frugt og grønt pr. person
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2499 kJ (595 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 15 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 415 kJ (99 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g