Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g medister
½-1 spsk olie
Stuvet kål med ærter:
1 stor spidskål eller en lille hvidkål, ca. 800 g
1-2 løg
3-4 dl minimælk
Salt og peber
100 g ærter, friske eller frosne
Tilbehør
800 g kartofler
2 - 3 dl minimælk
1½ spsk smør
Persille
Sådan gør du
Vask og skræl evt. kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Mos kartofler groft med en gaffel. Tilsæt mælk og smør. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille, som drysses på ved servering.
Mens kartofler koger:
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når medisterpølsen lægges i en spiral på panden. Brun den 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 15 minutter. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut. Medisterpølse skal være gennemstegt. Stik evt. i den med en kødnål og se om kødsaften, der løber ud, er klar, så er medisterpølsen gennemstegt.
Mens medisterpølsen steger:
Skyl kålen, fjern de yderste blade, hvis de er bløde. Snit kålen. Pil løget og skær det i tern. Kom kålen, løget og mælken i en gryde eller på en pande ved god varme. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. Vend ærterne i lige før servering.
Tips
- Krydr evt. stuvet kål med revet muskatnød.
- Du behøver ikke at skrælle vaskede kartofler. Gå dem lige efter for evt. jordrester.
- I stedet for en kartoffelmos kan du lave rodfrugtmos på samme måde fx ved at skifte nogle eller alle kartofler ud med selleri, jordskokker, gulerødder, persillerødder, pastinakker alt efter smag.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 51%
Fedt 29%
2450 kJ – 585 kcal