Medaljoner af svinefilet med salat af æble og spidskål

Medaljoner af svinefilet med salat af æble og spidskål

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, à ca. 100 g
Salt og peber
2 tsk olie

Salat
1 rødt æble
½ lille spidskål eller savoykål, ca. 200 g
2 forårsløg

Dressing
1 dl yoghurt 10%
½ spsk frisk ingefær
¼ tsk karry
2 spsk pistacienødder uden skal

Tilbehør

2 skiver ristet rugbrød, ca. 100 g 

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær æblet i tynde både, snit kålen og forårsløgene fint. Smag yoghurten til med finthakket ingefær, karry, salt og peber. Vend salaten med dressingen og drys med hakkede pistacienødder.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden.

Tips

  • Skinkeschnitzler af inderlår eller svinekoteletter kan bruges i stedet for medaljoner.
  • Hvis kødet ønskes svagt rosa, skal 2½ cm tykke medaljoner kun stege 1½ minut på hver side efter bruning.
  • Prøv at blande et par fintsnittede, rå jordskokker i salaten - det giver en fin, nøddeagtig smag.
  • Små kartofler kan bruges som tilbehør i stedet for rugbrød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 39%
Fedt 30%
1820 kJ - 430 kcal


 

Sund hverdagsmad